Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
5.-11. maj

1na1

Spolne kvote: "Zakaj bi čakali sto let, da se odnos do žensk izboljša?"

MMC-jev intervju s strokovnjakinjo za spol in politiko

"V Evropi so se začeli pojavljati skrb vzbujajoči trendi in v nekaterih od teh političnih strank skrajne desnice oz. desnice vidimo, da močno prevladujejo moški. To predstavlja resno nevarnost za ...

"Zdi se mi neumno pričakovati kar koli - ne slabo ne dobro"

2.613 kilometrov stran od Ljubljane, v mestu, ki ostaja najbolje ohranjena skrivnost Evrope, je slovenščina jezik, ki se ga evrovizijski oboževalci učijo s pospešenim tempom.

Kaja in Anisa - dve Slovenki zagotovo v finalu Evrovizije

26-letni Kaja Besednjak in Anisa Kete iz Ajdovščine po diplomi nista iskali zaposlitve v Sloveniji, ampak sta jo mahnili v Lizbono, kjer živita svoje sanje - plešeta in spoznavata svet.

Mladen Dolar o letu 1968: Politični boj ni nikoli boj za identiteto, ampak boj za univerzalno emancipacijo

Da je maj 1968 postal kulturna ikona, je ena njegovih najbolj nevarnih usod, opozarja filozof Mladen Dolar, ki je bil v tistih prelomnih letih eden izmed študentov, povezanih v zahtevi po drugačnem ...

Poglobljeno

Umrl je Miki Muster, pionir slovenskega stripa

Poslovil se je v 93. letu starosti

" Moje sanje; ko sem bil otrok, sem sanjal, da bom zabaval otroke, generacije otrok. In mislim, da mi je uspelo. Imam eno željo: če imate vi neizpolnjene otroške sanje, vam želim, da bi se vam ...

Hud boj vsaj za odstotek glasov, ki političnim strankam omogoča dostojno preživetje

V boju za vstop v državni zbor bo predvidoma sodelovalo 25 strank. Večina bo najbrž zadovoljna, če bo dobila odstotek glasov, ki bi jim pomenil dostojno preživetje do naslednjih volitev.

Bodo volivci obrnili hrbet novim obrazom in se vrnili v zavetje uveljavljenih strank?

Pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami so po mnenju Tanje Starič vse karte še odprte, a čeprav navdušenje nad novimi obrazi še ni popustilo, so po njenem mnenju tokrat v rahli prednosti vseeno ...

"Ko ne moremo več poravnavati obrokov, je nujno takoj poiskati pomoč"

" Veliko je prelomnih življenjskih dogodkov. Ljudje se upokojijo, dohodki se prepolovijo, " je o vzrokih za finančne težave ljudi pojasnila Alenka Hebar Lavrič iz nevladne organizacije Prelomi, ki ...

Kdo nima pravice voliti in biti voljen?

Slovenska ustava v 43. členu navaja, da je volilna pravica splošna in enaka. Vsak državljan, ki je dopolnil 18 let, pa ima pravico voliti in biti voljen.

Nasa izstrelila sondo InSight proti Marsu

Nasa je izstrelila naslednjo marsovsko misijo: pristajalnik InSight, ki bo iskal potrese rdečega planeta in raziskoval njegovo notranjost.

Še šest let: Putin prisegel kot novi stari predsednik Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin je še četrtič prisegel kot predsednik Rusije, saj si je na predsedniških volitvah 18. marca že v prvem krogu zagotovil nov šestletni mandat.

Trump: ZDA zapuščajo iranski jedrski sporazum in obnavljajo sankcije

Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da ZDA odstopajo od jedrskega sporazuma z Iranom in znova vzpostavljajo gospodarske sankcije. Iran je sporočil, da kljub temu ostaja zavezan sporazumu.

Si beljakovinsko bogate žuželke utirajo pot na evropske krožnike?

Prehrambni strokovnjaki menijo, da so žuželke zaradi bogate hranilne vrednosti hrana prihodnosti. Evropska komisija je letos sprejela uredbo, ki poziva k ureditvi zakonodaje na tem področju.

"Ženskam ne bomo dali prednosti samo zato, ker so ženske, ampak jih sodili kot ustvarjalke"

Na otvoritveni novinarski konferenci filmskega festivala v Cannesu se je najprej tradicionalno predstavila žirija tekmovalnega programa.

Cannes: 10 najtežje pričakovanih filmov

S filmom Everybody Knows režiserja Asgharja Farhadija se danes začenja filmski festival v Cannesu, MMC-jevo poročanje z Azurne obale pa tradicionalno začenjamo s pregledom najbolj zvenečih filmskih ...

Hvala, DA! Slovenija je v evrovizijskem finalu!

V Lizboni so nocoj izbrali še drugih deset finalistov, ki se bodo v soboto med izvajalci iz 26 držav pomerili za zmago na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije.

Olimpija iz zaostanka rešila 10 točk, Maribor pa kar 15

Napet zaključek državnega prvenstva v nogometu prinaša številne vidike primerjav med obema akterjema, ki ostajata v boju za naslov prvaka.

Milanič: Bil sem prepričan, da ne moremo izgubiti

32. krog državnega prvenstva v nogometu resda ni prinesel spremembe na vrhu lestvice, a z njegovim razpletom je veliko bolj zadovoljen Maribor.

Domžale - Maribor prva v trilogiji tekem, ki bodo odločile prvaka

"Maribor ima več izkušenj s tekmami, ko je treba igrati na izid, prav tako z igro pod pritiskom. Na drugi strani pa ima Olimpija priložnost, da prav na teh tekmah dozori kot ekipa," pred sklepnimi ...

Mnenje

Grem volit! poslance

MMC-jev projekt o mladih in volitvah

Po izkušnjah, ki so si jih nabrali na lanskih predsedniških volitvah, gredo mladi z MMC-jevim projektom Grem volit! tokrat na državnozborske volitve – volit poslance.

Vse bogatejša zapuščina LeBrona Jamesa

Pomlad prinaša ... Kraljestvo barv prebujajoče se narave, vonj sveže pripravljene hrane na ravno očiščenih žarih in oživljene debate o Michaelu Jordanu in LeBronu Jamesu.

Filmska recenzija: Maščevalci - Brezmejna vojna

Najtežje pričakovani blockbuster zadnjih let je brezsramno bombastičen, ekstravaganten film, ki se smeje v brk vsem, ki so "že zdavnaj vedeli", kdo bo v spopadu s Thanosom umrl in kdo preživel.

Filmska recenzija: Počutim se lepo

Ste res pričakovali, da bo Počutim se lepo revolucionarna dekonstrukcija globoko zakoreninjenih predpostavk o telesni lepoti?

Sproščeno

Foto in video: Številka 3! Lea Sirk med prvimi na odru finala Evrovizije.

Sirkova priborila Sloveniji nov nastop v finalu Evrovizije

Lea Sirk je peta slovenska predstavnica, ki se ji je od leta 2004, ko so na Evroviziji (spet) uvedli sistem predizborov, uspelo uvrstiti med finaliste izbora. Pesem Hvala, ne!

Foto in video: Poleg Lee bučno slavje Srbije in razburjen Nizozemec

Medtem ko je Lea Sirk spisala še eno uspešno poglavje sodelovanja Slovenije na izboru za pesem Evrovizije, so se ob njej veselili še predstavniki Ukrajine, Švedske, Madžarske, Avstralije, ...

Znana prva deseterica evrovizijskih finalistov

V prvem predizboru 63. pesmi Evrovizije se je za deset mest v finalu nocoj na Portugalskem potegovalo 19 držav.

V ikonični tovarni baklav v Carigradu - red, disciplina in litri sladkorja

– Vseprisotna je - v izložbah trgovin na glavni promenadi, v skritih kotičkih najožjih in najtemnejših uličic, pod hladno bleščavimi lučmi letaliških duty-freejev na Atatürku.

Foto: Katarina Čas in Margot Robbie zablesteli v Hollywoodu

Katarina Čas je z eno najvidnejših filmskih zvezdnic ta hip Margot Robbie v Hollywoodu predstavila njun najnovejši skupni izdelek, film Terminal.

Foto: Katera bi se čez "Prešerca" sprehodila v kopalkah?

V torek se je v središču Ljubljane odvila modna revija, na kateri so se v kopalkah predstavila običajna dekleta različnih postav in višin, ne pa manekenke, ki po navadi predstavljajo ta kos oblačila.

Evrovizijske stavnice: milijon evrov vplačanih za zmago Izraela

3,5 milijona evrov se je na račun stav evrovizijskih hazarderjev do danes zlilo na stavni borzi Betfair. Milijon evrov samo na zmago Izraela. In vse to je skupni seštevek vseh malih stav.

Posebna izdaja

Tjaša: Stranke rastejo kot gobe po dežju, ker so volivci razočarani nad starimi političnimi elitami
MMC-jev projekt Grem volit!
Špela: Pred vsakimi volitvami en kup novih strank pomeni le večjo zmedo
MMC-jev projekt Grem volit!
Ula: Opustimo delitve zaradi preteklosti
MMC-jev projekt Grem volit!
Lev: Največja težava mladih je zaposlitev
MMC-jev projekt Grem volit!

7D na 4D

Lea Sirk - uvrstitev v finale Evrovizije
Pesem Evrovizije 2018, 1. predizbor iz Lizbone, prenos
Volitve 2018
Ugriznimo znanost: Krvava resnica, oddaja o znanosti

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.