Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
3.-9. marec

1na1

Težave z računalniškimi igrami? Najslabše je, če starši pridejo "pametovat".

Starši morajo imeti argumente in paziti na zgled

"To je nekdo, ki veliko igra računalniške igre, mu je to hobi ali pa celo služba, po navadi pa je tako, da sam sebe določiš, se prepoznaš kot gamer, rekel bi, da gre za eno od velikih subkultur," je ...

Mohorič utegne na Giru dirkati na belo majico

" Pridno delam in pustim, da stvari dozorijo ," pravi Matej Mohorič, ki je hitro upravičil zaupanje nove ekipe Bahrain-Merida in v Larcianu v svojem slogu dobil enodnevno dirko za VN Industria & ...

Poglobljeno

Kako uspešna je policija pri lovu za prometnimi prekrškarji iz drugih držav EU-ja?

Sodne izterjave kazni so v slovenskem primeru precej redke

Slovenska policija s pomočjo skupnega evropskega sistema Eucaris kazni za prometne prekrške pošilja tudi tujim prekrškarjem, ki jim jih ni uspelo kaznovati v Sloveniji.

"Namesto rož zahtevamo konec diskriminacije"

"Za 8. marec se radi spomnimo na ženske s kakšno čokolado ali rožo, a mi namesto rož zahtevamo konec diskriminacije, kakovostne javne storitve in enako plačilo za enako delo," je na shodu ob 8.

Bešič Loredan: Zdravstveni sistem je postranska škoda koalicijskih interesov

Tranzicija v Sloveniji bo končana, ko se bo začela reforma zdravstvenega sistema, meni ortoped Danijel Bešič Loredan, vodja gibanja Skupaj Naprej, ki zahteva, da ministrica za zdravje odstopi, ...

Šolska tekmovanja iz naravoslovja, logike, matematike in kemije letos niso financirana

Zavod Republike Slovenije za šolstvo je na letošnjem razpisu zavrnil sofinanciranje nekaterih najstarejših in najbolj množičnih tekmovanj v Sloveniji.

Drugi tir: Madžari so slabe volje zaradi političnega in medijskega pritiska v Sloveniji

" Moram reči, da sem kar malo razočaran, " je glede prijav za civilne nadzornike gradnje drugega tira dejal državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu.

Geder: Na leto izgine cela četa vojakov

Načelnik generalštaba Alan Geder o primernih nalogah SV-ja " Kadrovski resursi so glavni strateški izziv Slovenske vojske ," je ob predstavitvi povedal novi načelnik generalštaba Alan Geder.

Pod prho minuto, splakovanje stranišča enkrat dnevno - boj Cape Towna s sušo

Cape Townu grozi, da bo postal prvo mesto v razvitem delu sveta, ki bo doživelo "dan nič" - dan, ko zaradi hude suše iz pip ne bo pritekla niti kapljica vode.

Poljski alpinisti opustili "samomorilski" zimski vzpon na K2

Poljska odprava, ki je upala, da bo kot prva osvojila K2 pozimi, je bila svojo vratolomno misijo prisiljena opustiti.

Po 76 letih našli letalonosilko Lexington, eno ključnih iz druge svetovne vojne

Ob obali Avstralije so našli razbitino pomembne ameriške letalonosilke, ki so jo Japonci potopili med drugo svetovno vojno.

V Italiji slavje desnice in Gibanja petih zvezd; Renzi odstopil z vrha Demokratske stranke

Voditelj stranke Liga Matteo Salvini, ki je v zmagovalni desni koaliciji na italijanskih parlamentarnih volitvah dobil največ glasov, je dejal, da ga zmaga "navdaja s ponosom, veseljem in ...

Slavna Velika rdeča pega na Jupitru pred izginotjem?

Nasina misija Juno se - pri Jupitru! - bliža koncu. Kaj je ta rekorde podirajoča naprava odkrila o planetu, brez katerega morda ne bi obstajali? Jupiter je za Osončje pomemben planet.

Oskarji: resnobno ozračje, poziv k spremembam in pričakovano zmagoslavje Oblike vode

V "letu, ko so moški tako zelo zamočili, da so ženske začele hoditi z ribami", je oskarja za najboljši film dobila Oblika vode , nostalgična pravljica o ljubezni med nemim dekletom in morsko pošastjo.

Kako je potekala podelitev oskarjev?

Napovedi, da bo velika slavljenka 90. podelitve oskarjev ljubezenska pravljica Oblika vode, so bile pravilne.

Lažne novice? – Tudi leta 1968

Manj kot dva tedna po nenasilnih demonstracijah na Aškerčevi, ob obisku francoskega premierja Jacquesa Chabana - Delmasa 24. aprila 1971, so študentje tudi v Ljubljani občutili pendreke.

Med vrhunci košarkarskega leta nabor Lige NBA z Luko Dončićem

Eden glavnih dogodkov leta bo za slovensko košarko junijski nabor Lige NBA, na katerem bo med kandidati za številko ena Luka Dončić, ki je konec februarja dopolnil 19 let.

Mitrović po poti Šporarja in Verbiča - prvič v polno za novi klub

Nemanja Mitrović je s svojim prvim golom v dresu Jagiellonie Bialystok kronal strelsko bogat teden slovenskih nogometašev na delu v tujini.

Jezni Vnuk napovedal Jeseničanom vojno

Igra na uvodnih dveh derbijih četrtfinala Alpske lige ni navdušila, zato pa je bil v Tivoliju napet podaljšek, ki mu je sledila zelo vroča "peta tretjina".

Federer zna unovčiti zgodnje izpade favoritov

Roger Federer na grand slamih nima najboljše medsebojne statistike proti Rafaelu Nadalu in Novaku Đokoviću, a ta statistika se precej spremeni, če upoštevamo dodatno merilo.

Mnenje

Leve in desne ideologije v Italiji ni več

Kolumna Mojce Širok

Italija je doživela politični potres: zmagovalca sta dva, Gibanje petih zvezd in Liga, poražencev pa cela vrsta: na prvem mestu Matteo Renzi, še pred štirimi leti čudežni deček italijanske politike, ...

Trgovinske vojne

"Ne bomo uporabili tviterja," je dejal tiskovni predstavnik Evropske komisije in dodal, da niso ključne besede, ki jih bodo uporabili, temveč dejanja.

Prsi in zadnjice

Danes pa nekaj malega o ženskah. In o prsih in zadnjicah. O enakopravnosti, izključenosti in ogroženosti nežnejšega spola. O takšnih stvareh. Marec se zdi primeren mesec.

Čop spet razburja: Kateri športniki prinašajo slavo Sloveniji?

Ko se pogovarjamo o potencialu Slovenije, prej ali slej pridemo do besede majhnost. Načeloma mi sploh ni všeč, ker s seboj takoj prinaša izgovore za neuspeh.

Gabriel Garcia Marquez: S poti po vzhodni Evropi

Kratki potopis Gabriela Garcie Marqueza, ki ga je sprva objavil v seriji časopisnih člankov in šele čez leta v knjižni izdaji, bi lahko poimenovali tudi "pričevanja zanesenega socialista."

So knjige za otroke dovolj strašne?

Tipično vprašanje za neizkušenega očka ali mamico je, ali je določena pravljica primerna za njegovega ali njenega otroka.

Sproščeno

Lea Sirk: Držali se bomo tega, kar je bilo predstavljeno na odru Eme

Na Azore za snemanje razglednice

Lea Sirk je pred slabima dvema tednoma odkorakala z letošnje Eme kot zmagovalka in si tako izborila mesto med 43 nastopajočimi na letošnji Evroviziji, ki bo potekala maja v Lizboni.

Gaggan: Kako je videti večerja v najboljši restavraciji Azije?

Bangkok opevajo kot svetovno prestolnico poulične hrane, toda tajska prestolnica ima tudi čedalje močnejše zaledje vrhunskih restavracij. Na samem vrhu je Gaggan z visoko indijsko kuhinjo.

Ni prostora za bistroje? Po Biroju se zapira še Ek

Ljubljanska restavracijska scena je zelo muhasta in očitno prestolnica še vedno ni povsem pripravljena na lokale malo bolj specifičnega tipa. Eden zadnjih, ki je moral priznati poraz, je Ek.

Foto: Ob Soči pridelujejo najdražji radič na svetu

Goriška vrtnica ni samo produkt, ampak je način življenja, strastno razlagajo goriški pridelovalci tega posebnega radiča, menda najdražjega na svetu. V zadnjih letih se goriško vrtnico oz.

Foto: Na rdeči preprogi pred oskarji več barv in dekoltejev, pa tudi 56 let stara obleka

Po črnini, ki je prevladovala na rdeči preprogi na zlatih globusih, so se holywoodski zvezdnice in zvezdniki za oskarjevsko rdečo preprogo lahko znova sprostili - prevladovale so žive barve, našitki ...

Postanite naš testni voznik v bitki pogonskih motorjev

Tokrat vas gledalci in bralci Avtomobilnosti vabimo, da sodelujete v razbijanju mitov.

Seat ibiza 1.0 TSI style: nadarjena španka

Problematična znamka s španskim imenom, sedežem v Kataloniji in šefi iz Nemčije je končno dobila pravi zagon. Oziroma z drugimi besedami: v Nemčiji so rekli, da je konec šale.

Kolaps dizlov povzročil glavobole avtomobilskim proizvajalcem

"Brez dizelskih avtomobilov se bo delež izpustov CO2 le še povečeval,“ je izjava šefa Volkswagna Matthiasa Muellerja, ki je prepričan o renesansi dizelskih avtomobilov. Predvsem zato, ker so sodobni ...

Vozniki, pazite se črnega ledu!

Predvsem v nočnih in jutranjih urah na voznike preži nevidna nevarnost v obliki "črnega ledu", ki ga večina pozna tudi kot poledico.

Posebna izdaja

MMCanaliza: "Oblika vode je ideološko in moralno najustreznejši film tega leta."
Filmska kritika in poznavalca Ana Jurc in Andrej Gustinčič
Hirscher in Kristoffersen najbolj dominanten par
515. del rubrike Športni SOS
Kraji, na katerih si oko spočije
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 37. del
Breaking the Glass Ceiling in the Skies
Slovenia Revealed

7D na 4D

Rašo Nesterović
Bijelo dugme prihaja v Stožice
Po grožnjah s pritiskom na jedrski gumb srečanje ZDA in S Koreje
Pandemije: Smrtonosna španka

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.