Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
3.-9. februar

1na1

Fakove športne ambicije bi zadovoljila le raven olimpijske kolajne

MMC-jev intervju z Jakovom Fakom

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak ima za sabo uspešno zimo, na olimpijske igre v Pjongčang pa je prišel z velikimi pričakovanji, saj bi ga, kot pravi, zadovoljila le kolajna.

Košir: V Pjongčangu le popoln napad, druge taktike ni

Žan Košir se tretjič podaja na olimpijske igre, kjer želi častno in ponosno zastopati Slovenijo, obenem pa tudi pokazati, da je še vedno sposoben poseči zelo visoko.

Boris A. Novak: "Pisanje epa je bil največji psihofizični napor mojega življenja"

" Prehodil sem paradoksalno pesniško pot: od eksperimentiranja z jezikom do klasičnih pesniških oblik, od brezosebnega ‘lirskega subjekta’ do izpovedne lirike, " zapiše Boris A. Novak v spremni ...

Poglobljeno

Zaradi pisanja o Primičevi Juliji izgubil službo

Kako so poročali o smrti Primičeve Julije?

Pred kratkim izdana knjiga (Ne)znani Slovenci se med drugimi ukvarja tudi s Primičevo Julijo, neuslišano ljubeznijo pesnika Franceta Prešerna.

"Če se začne ločitvena vojna, je na slabšem oče. Mati ima škarje in platno."

Očetje, zbrani v društvu DOOR, nameravajo sprožiti skupinsko tožbo proti državi zaradi pristranskosti sodno-socialnega sistema v ločitvenih postopkih.

Benko: "Nov srednješolski program je brezvezen, če ni povezan z gospodarstvom"

"Na informativnem dnevu naj premislijo, ali sta jim šola in program dovolj zanimiva ali v tem vidijo neko svojo pot, predvsem pa naj ne nasedajo, ker so to 'reklamni dnevi'," je poudarila Katja ...

V družbi Arriva odpustili sindikalista in zbirali podpise zoper njegove izjave

Tudi po koncu stavke v družbi Arriva Slovenija in sklenjenem dogovoru sindikata z delodajalcem je odnos med predsednikom sindikata Endrejem Mesarošem in vodstvom družbe dodobra načet.

Sindikati v primeru Infrastruktura Bled: "Brez zaščite žvižgačev bo korupcija postala običajna"

V javnem podjetju Infrastruktura Bled so se pretekli teden za sodelovanje zahvalili predsednici sveta delavcev.

Policija nakupe blindiranih vozil skriva za poslovno skrivnostjo

Povsem skrivnostno je policija konec leta svoj vozni park razširila z blindiranima voziloma, ki ju skriva pod oznako poslovne skrivnosti.

Z mobilno aplikacijo v boj proti sladkorju, soli in transmaščobam

Kmalu bo na voljo interaktivna mobilna aplikacija, ki bo omogočila skeniranje izdelkov s pomočjo prenosnega telefona, in podatki o tem, kako (ne)zdravo je živilo, bodo nemudoma na zaslonu.

Poljski alpinisti na Nanga Parbatu znova pokazali svojo izjemnost

V alpinistični skupnosti še vedno odmeva izjemen reševalski podvig poljskih alpinistov na Nanga Parbatu, kjer sta Adam Bielecki in Denis Urubko sredi noči rešila Elizabeth Revol, medtem ko njenemu ...

Video: Proti Marsu leti avtomobil, Falcon Heavy pa znova pristal

Prvič je poletela težkonosilna raketa Falcon Heavy. V nebo je uspešno ponesla avtomobil, ki je zdaj na poti proti Marsu, dve stopnji sta pristali in čakata na ponovno uporabo. Dolgo

"Zgodovino človeštva bo treba napisati na novo." Naši prapredniki so Afriko zapustili veliko, veliko prej.

V Izraelu najdeni fosili kažejo, da je naša vrsta Afriko zapustila pred 185.000 leti, kar za 50.000 let bolj zgodaj od dozdajšnjih spoznanj.

Prevc: Če si v formi, ni važno, na kakšni napravi je tekma ali ob kateri uri

Slovenski olimpijec z največ medaljami z velikih tekmovanj je v Pjongčangu Peter Prevc. Med drugim ima 25-letni skakalni as iz Dolenje vasi tudi že dve olimpijski kolajni.

Peterka: OI so svoja tekma, na kateri lahko preseneti tudi kdo iz ozadja

Z žensko skakalno reprezentanco je na olimpijske igre v Pjongčang prišel tudi eden najuspešnejših slovenskih zimskih športnikov do zdaj Primož Peterka.

Robar: Igralci se res dobro poznamo in uigravanje tako ni problem

Hokejski turnir je eden izmed vrhuncev olimpijskih iger, drugič zapored pa bo v Pjongčangu na njem zaigrala tudi slovenska reprezentanca.

Video: Slovenski zimski športniki kot junaki v Igri prestolov

Smučarski skakalec Peter Prevc, alpska smučarka Ilka Štuhec, biatlonec Jakov Fak, smučar prostega sloga Filip Flisar in hokejisti so osrednji junaki nove oglasne kampanje za zimske olimpijske igre v ...

Za ponovitev dosežka Hrvatov in Srbov zmanjkalo tudi malo športne sreče

"Fantje so dobro namučili Ruse in ne smemo biti razočarani, ker smo izpadli," je bilo razmišljanje selektorja Andreja Dobovičnika po četrtfinalnem porazu Slovenije na evropskem prvenstvu v futsalu.

Mnenje

Riomare

Tedenska glosa Vala 202

Danes pa nekaj o piranskih ribičih. Če bomo že šli v ljuti boj zanje, jih je treba bolje spoznati! Izvedeti, za koga bomo proti sovragu nastavili junaške prsi.

Mati domovina

Potem ko je v javnosti zaokrožila devet let stara fotografija performansa Simone Semenič, ene od letošnjih nagrajenk Prešernovega sklada, na kateri ta pozira z razrezano slovensko zastavo, ovito ...

Vlado Žabot: Sveti boj

Novi Žabotov roman Sveti boj , zadnji del trilogije, v katero spadata še roman Ljudstvo lunja in epska pesnitev Sveta poroka , govori o velikih temah.

Filmska recenzija: Roparsko gnezdo

Ekipa okorelih kriminalcev pod vodstvom izurjenega vojaškega veterana, ki ga igra Pablo Schreiber, po Los Angelesu prazni eno banko za drugo.

Sproščeno

Prisluhnite, kako zvenijo pesmi na Emi 2018

Naslednji teden bodo znana imena osmih finalistov

Naslednjo soboto bo znanih osem finalistov, ki se bodo pomerili za predstavnika Slovenije na pesmi Evrovizije, vsem 16 pesmim letošnje Eme pa že lahko prisluhnete.

Emine razglednice: MILA, Orter, BQL, Nika Zorjan

Druščino novincev na letošnji Emi dopolnjujeta MILA in Orter, po letu dni pa se na oder vračajo BQL in Nika Zorjan (ta se je za vozovnico na Evrovizijo borila že leta 2011 v oddaji Misija Evrovizija).

Emine razglednice: ManuElla, Tanja Ribič, Lara Kadis, INA SHAI

Na Emo se vračata dve nekdanji predstavnici Slovenije na Evroviziji - ManuElla in Tanja Ribič. Prvič se bo na njej predstavila predstavnica novega vala domačih pevcev Lara Kadis.

Emine razglednice: Anabel, Lea Sirk, Marina Martensson, Nuška Drašček

Aktualna zmagovalka Popevke Nuška Drašček in mojstrica preobrazb Lea Sirk se po letu dni vračata na oder Eme.

Emine razglednice: Indigo, Proper, KiNG FOO, Gregor Ravnik

Indigo, Proper in KiNG FOO na letošnji Emi zapolnjujejo kvote skupin, med njimi imajo člani skupine KiNG FOO že izkušnje na Emi, kjer so se lani prebili do finala.

Najlepše, najbolj čudaške olimpijske oprave - od bermudk do "naci" puloverjev

Kratke hlače tekmovalcev z Bermudskih otokov, klovnovske oprave norveške ekipe za kerling, "indijanske" rokavice ameriške reprezentance, problematični norveški puloverji z "neonacističnim" vzorcem, ...

Foto in video: Ko srce na tribuni bije močneje kot na parketu igralcem futsala

Stožice so te dni drugi dom gorečih navijačev, ki stiskajo pesti za svoje favorite na 11. evropskem prvenstvu v dvoranskem nogometu. In se ob tem - predvsem - zabavajo.

Kakšna bo Ljubljana kot pametno mobilno mesto?

Informacije, ki se zbirajo v oblaku, ne bodo spremenile le mobilnosti, ampak tudi mesta. To postajajo pametna mesta. Tako želi biti tudi Ljubljana, pravi ljubljanski podžupan prof. dr. Janez Koželj.

Posebna izdaja

Čez skrivnostno puščavo in zelene planote do jezera Titikaka
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 33. del
Jezikovni spletovalec: "Ne loputaj z vratami! Pardon: Ne loputaj z vratmi!"
Kaj je eno in česa je več
Najvišje povprečje na zmagovalnem odru - 35 let
501. del rubrike Športni SOS
In 2016 a resident of Slovenia spent on average EUR 172 on culture
Prešeren Day, the Slovene Cultural Holiday

7D na 4D

Slavnostni nagovor Vinka Möderndorferja
Iztok Mlakar
Olimpijski park, pregled olimpijskega dogajanja
Politične razsežnosti olimpijskih iger

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si