Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
6.-12. januar

1na1

Backović se boji, da se bo poznala odsotnost Gabra in Poteka

MMC-jev pogovor z nekdanjim rokometnim reprezentantom

" Tudi po 14 letih me boli, da smo izgubili finale z Nemčijo. Finali se zmagujejo, " se domačega evropskega prvenstva spominja nekdanji rokometni reprezentant Ognjen Backović.

Špiler: Makedonci so nasprotniki, ki si jih za začetek ne želiš

David Špiler je bil dolgoletni slovenski rokometni reprezentant, zdaj pa že nekaj let igra in živi na Hrvaškem, zato je več kot primeren sogovornik pred začetkom evropskega prvenstva.

Poglobljeno

EU: Kako učinkovito nadzirati kriptovalute?

Katere davke je treba plačati pri trgovanju z virtualnimi valutami

Po nepričakovanem razmahu trgovanja s kriptovalutami v letu 2017 je EU napovedal uvedbo številnih nadzornih ukrepov, s katerimi želi ukiniti anonimnost poslovanja s kriptovalutami.

Ošpice: "Ljudje se ne bojijo bolezni, bojijo se cepiv"

"Precepljenost zadnje generacije je bila okoli 92-odstotna, predtem pa je bila precepljenost okrog 94-odstotna. Zato tudi ne pričakujemo večjih izbruhov ošpic. Vendar če se bo tako nadaljevalo, bi ...

12 načinov, kako privarčevati pri ogrevanju

Stroške za ogrevanje se da z nekaj mehkimi ukrepi precej zmanjšati. MMC je v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije in Ekoskladom pripravil seznam predlogov.

Pravosodni policisti: Vse več ugodnosti za obsojence pomeni vse več nadur za nas

Stavki javnih uslužbencev, ki so jo napovedali sindikati za 24. januar, se bodo pridružili tudi pravosodni policisti.

Proti gripi cepili že 97.000 ljudi, ostaja le še 2.300 odmerkov

Zaradi letošnje precej višje precepljenosti so nekaterim izvajalcem že pošle zaloge cepiv. Zjutraj so imeli na NIJZ-ju le še 2.300 odmerkov cepiv na zalogi, a še vedno prejemajo prošnje za dobavo.

"Zlato! Zlato!" - Kako je klondiška zlata mrzlica burila duhove in ubijala duše

"Zlato! Zlato! Zlato! Zlato!"

Mar-a-Lago, Trumpov floridski peskovnik - petični klub in situacijska soba hkrati

Donald Trump, ki je svojega predhodnika Baracka Obamo obtoževal, da namenja preveč časa golfu, je preživel več kot tretjino svojega predsednikovanja v dopustniških rezidencah.

Kosovski najvidnejši politiki "panični" v pričakovanju obtožnic za vojne zločine

Najvidnejši kosovski politiki postajajo vse bolj živčni, ko se posebno sodišče pripravlja, da bo izdalo obtožnice za vojne zločine.

Oblak korupcije nad Bolgarijo - novo predsedujočo Evropski uniji

Bolgarija od 1. januarja predseduje Evropski uniji, temno senco pa na državo meče prežetost s korupcijo.

Foto: Cesar ob misli na novo dvorano lažje preživel praznike zdoma

Odločitev kapetana slovenske nogometne reprezentance Boštjana Cesarja, ali bo še naprej igral za izbrano vrsto, bo znana v prihodnjih dneh.

Mikaela - Tina: Američanka ima 192 točk prednosti

Mikaela Shiffrin je do polovice sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju že zbrala deset zmag, tako so vse glasnejša ugibanja, ali lahko podre rekord Tine Maze.

Sara Takanaši najhitreje do 40. zmage, Mikaela Shiffrin je blizu

Mikaela Shiffrin je v Kranjski Gori navduševala s suverenima zmagama. V svetovnem pokalu ima zdaj že 40 zmag, s čimer se lahko upravičeno spogleduje s številnimi rekordi.

Ristovski: Videli bomo drugačno Makedonijo kot v Franciji

"Pri Slovencih nikoli ne veš, kdo je najnevarnejši. En dan je eden, drugi dan drugi. Je pa za nas plus, ker ni Jureta Dolenca," pred sobotnim obračunom s Slovenijo pravi vratar makedonske rokometne ...

Mnenje

Je v šoli res vse tako zelo narobe?

Kolumna učiteljice razrednega pouka

Nedavno sem se med uro, ko sem čakala na nadaljevanje pouka, sprehajala po šoli.

Guardiola zapravlja milijone, ki pa so očitno zagotovilo za uspeh

Sezona brez lovorike v premožnem Manchester Cityju bi večino trenerjev najbrž stala dela, a to ne velja za Pepa Guardiola; zaupanje letos žanje uspehe. Lanska sezona sploh ni bila slaba.

Zagreb je bližje kot Carigrad

"Igrajte, kot da je konec sveta!" so bile besede selektorja slovenske rokometne reprezentance Veselina Vujovića, ki so se zapisale v zgodovino.

Filmska recenzija: Krčenje

Alexander Payne, veliki portretist ameriškega srednjega razreda, v satiri kapitalizma Krčenje pokaže, kaj bi se zgodilo, če bi ljudje dobili nov, svež "izvod" svojega starega planeta, ki smo ga že ...

Branko Gradišnik: Evolucija za rejce ljubiteljev malih živali

V knjigi pisatelja, prevajalca, publicista in potopisca Branka Gradišnika s premišljeno zagonetnim naslovom Evolucija za rejce ljubiteljev malih živali so zbrane raznorodne živalske zgodbe iz ...

Sproščeno

Gault&Millau v Sloveniji: "Brez promocije kulinarike boste izgubili boj za turiste"

Direktorica za Slovenijo je priznana sommelierka Mira Šemić

V svetu kulinaričnih vodičev je Gault&Millaujev poleg Michelinovega največja referenca - gre za institucijo med vodiči s polstoletno tradicijo, ki se ponaša s popolno anonimnostjo ocenjevalcev ...

Danes z vlakom v Zagreb rokometaši, jutri devet polnih vagonov navijačev

Navijaška vnema se nadaljuje tudi v letu 2018. Če so šli Slovenci lani množično podpret košarkarje v Carigrad, bo 3.000-glava množica razveselila tudi rokometaše v Zagrebu.

Prihajajoče evropsko prvenstvo v futsalu dobilo še svojo himno

V duhu evropskega prvenstva v dvoranskem nogometu, ki ga letos gosti Slovenija, je skupina Tosca Beat ustvarila novo pesem z naslovom Let's get going.

Leta 2018 k nam prihaja kopica zanimivih novih avtomobilov

Nekaj velikih avtomobilskih novosti v prodajne salone v Sloveniji prihaja že v naslednjih tednih, na razkritje drugih pa bomo morali počakati do največjih svetovnih avtomobilskih salonov.

Avtomobilski proizvajalci pokazali, kaj prinaša bližnja prihodnost

V Las Vegasu v ZDA, na največjem svetovnem sejmu potrošniške elektronike (CES), so tehnološki in avtomobilski velikani dokazali, da je samodejna vožnja že dejstvo.

Na krov Ryanaira zastonj le še z ročno torbico

Irska nizkocenovna letalska družba Ryanair bo ročno prtljago, ki jo bodo lahko potniki vzeli na krov brezplačno, omejila na en majhen kos.

Posebna izdaja

"Naloga varuha je, da je slaba vest vodstva in programskih ustvarjalcev"
MMC-jev spletni klepet
Vojni dnevnik: Ne sliši se drugega tukaj govoriti, kakor o ruski revoluciji
Izsek iz dnevnika vojaka 1. svetovne vojne: "Pa zbogom, junaki."
Ob križišču dveh vaških cest
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 29. del
Ljubljana’s Forgotten Villa
Slovenia Revealed

7D na 4D

Svet kriptovalut
Tarča
Izmerljiva in neizmerljiva škoda
Veselin Vujović: Trener avtokrat, ki zaupa svojim idejam

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.