Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
5. - 11. avgust

1na1

Chris Thomas King: Hiphop je bil dodatek, ki ga je bluz nujno potreboval

MMC-jev pogovor z bluzovskim glasbenikom

Glasbenik, ki mu je uspelo prodati več kot deset milijonov albumov in osvojiti najrazličnejše nagrade - med drugim tudi grammyja za album leta -, konec avgusta prihaja na festival Motörcity v Tolmin.

Košarkar, zaradi katerega slovenske ambicije segajo tudi do medalje

Košarkarska reprezentanca drugič igra okrepljena z Američanom. Anthony Randolph, ki pravi, da je kolajna realen cilj, bo na evropskem prvenstvu ključen mož državne selekcije.

Maratonec, ki trenira s svojo glavo, brez trenerja in z vodo

" Preteči maraton pod dvema urama je mogoče le z dopingom ," meni Rok Puhar, ki bo v nedeljo na svetovnem prvenstvu v Londonu edini Slovenec na štartu maratona.

Če izklopiš možgane, si v petnajstih minutah na tleh

Slovenija ima v jadralnem letalstvu, tem psihično zelo napornem športu, kjer je treba sprejeti veliko odločitev, spet tekmovalca v evropskem vrhu – Boris Žorž se je z EP-ja na Češkem vrnil s srebrom.

Poglobljeno

Kako sem šel čez mejo po nove zalivke in denarnico olajšal precej manj kot v Sloveniji

Cene zobozdravstvenih storitev so na Hrvaškem nižje

Ob visokih cena zobozdravstvenih storitev pri zasebnikih in dolgih čakalnih dobah pri koncesionarjih v Sloveniji so se začeli pacienti v iskanju rešitve svojih zobozdravstvenih težav ozirati tudi ...

Počitniški dom MNZ-ja na slovenski obali sameva že drugo poletje

Počitniški dom MNZ-ja na Debelem rtiču že drugo poletje sameva, ker je namenjen nastanitvi prosilcev za azil, vendar le če bi njihovo število naraslo.

Potopitev ladje USS Indianapolis: štiridnevna agonija sredi morskih psov

Ameriška vlada o potopitvi ladje USS Indianapolis govori kot o davku tajnih misij. Zgodovinska revija Smithsonian kot o najhujšem napadu morskih psov v zgodovini.

Foto: Na usposabljanju ameriških "domoljubov", pripravljenih obraniti meje in ustavo

Konec tedna je sredi koloradskih gora, nedaleč od kraja Fountain, potekalo vsakoletno terensko usposabljanje samooklicanih "domoljubov", ki ga je organizirala milica III% United Patriots (3UP).

Plutonova sonda New Horizons dobiva kar dve tarči za ceno ene

Naslednik slavnih Voyagerjev, sonda New Horizons, po obletu Plutona nadaljuje pot po popolnoma nedotaknjenih prostranstvih Osončja.

Avtomobilnost: Trije najpogostejši zapleti v krožnih križiščih

Krožna križišča so v promet prinesla revolucijo. Izboljšala so pretočnost, a kot opažamo vsakodnevno, vožnja po njih ni tako preprosta.

Foto: Olimpijski objekti v Riu že po enem letu v žalostnem stanju

Pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru so organizatorji zatrjevali, da bodo objekti tudi po igrah živeli in bili na voljo domačinom.

Kako so se Primorci s pesmijo utrdili pred sovražnim viharjem

"Naj zacvetejo torej zopet naše pesmi na planinah naših Gor, ob bregovih naše Vipave, med skalami našega Krasa in pod trtami naših Brd …" S takšnimi spodbudnimi besedami so leta 1920 v pesmarici ...

"Dončić in Dragić sta kot dva dobra glasbenika, ki rada igrata skupaj"

"Ne moremo biti še zadovoljni z igro, ampak napredujemo," je po tretji pripravljalni tekmi, ko je tudi sam dobil večjo minutažo, povedal kapetan slovenskih košarkarjev Goran Dragić.

Prvi slovenski center zadnjič sodeluje v reprezentančni akciji

Tako kot za prvega organizatorja igre Gorana Dragića bo letošnja akcija košarkarske reprezentance zadnja tudi za nesporno izbiro številke ena na položaju centra Gašperja Vidmarja.

Zagorac želi biti del nepozabne generacije, ki bo "nekaj naredila"

V pomlajeni slovenski reprezentanci je zdaj najstarejši košarkar Saša Zagorac, ki si skuša drugič v karieri izboriti mesto v izbrani vrsti za evropsko prvenstvo.

Pogrešali bomo osebo, tekmovalca, zvezdnika v celoti

" See the best, be the next ", je slogan 16. svetovnega prvenstva v atletiki, torej poglejte najboljše in postanite nasledniki.

Mnenje

Filmska recenzija: Na mlečni poti

Na mlečni poti , dolgo pričakovana vrnitev Emirja Kusturice, je s težko roko računalniško animirana živalska basen, lucidne sanje, v katerih te lahko požre mehanska ura in se jata gosi radostno ...

Neymar ni eksces, je le logično nadaljevanje trga

Športni dogodek prvega avgustovskega tedna je bil brez dvoma zaključek poletne sage po imenu Neymar, ki se je končala s številko 222 milijonov.

Največji pritisk na obeh klubih iz Manchestra

Še pred slabim desetletjem je imela oznako najboljše nogometne lige na svetu, (vsaj) La Liga jo je pri tem že prehitela, a Premier liga še vedno uživa status lige, kjer je najteže osvojiti naslov.

Sproščeno

Panorama Stara pošta - urbana džungla nad strehami Kranja

Stavba z zanimivo preteklostjo

Ena najzanimivejših zgradb v Kranju, ki jo je večkrat obiskal tudi France Prešeren, piše novo zgodbo z lokalom Panorama Stara pošta, ki je na samem vrhu štirinadstropne stavbe.

Foto: Nova reprezentančna preobleka košarkarjev - vam je všeč?

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki se pospešeno pripravlja na evropsko prvenstvo, je na pripravljalnih tekmah že nastopila v prenovljenih dresih, ki jih še naprej zaznamuje tradicionalni ...

Most Golden Gate - turistična znamenitost s temno platjo

Most Golden Gate, emblem ne le San Francisca, ampak Kalifornije na splošno, je bil slovesno odprt maja 1937, v 80 letih pa postal najbolj fotografirani most na svetu, ki ga letno obišče 10 milijonov ...

Nekoč skriti biser Jadrana se bori z neobvladljivim navalom turistov

Medtem ko si del Hrvaške mane roke ob rekordni turistični sezoni, se drug del sprašuje, koliko turistov lahko "lepa naša" še požre.

Posebna izdaja

(Pre)veliko mesto
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 7. del
Maks Starc: Bili so hudi, a tudi lepi časi
V knjigi opisuje doživljanje otroštva, vojne in mladosti
Nevarno orodje, kladivo doseže okoli 100 km/h
459. del rubrike Športni SOS
Bolt v celotni karieri izgubil le sedem pomembnih tekov
458. del rubrike Športni SOS

7D na 4D

Finale na 100 m moški
Tek Zupinove v kvalifikacijah na 400 m z ovirami
Intervju: z ameriškimi punkrockerji Offspring
dr. Aleksandra Berberih Slana

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si