Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
1.-7. september

1na1

Južna Afrika: "Zemlja kot simbol za širša vprašanja revščine, neenakosti, izključenosti"

MMC-jev intervju z južnoafriškim profesorjem o vprašanju zemljiške reforme

Zemljiška reforma v Južni Afriki, po kateri zemljo, ki je večinoma v lasti bele manjšine, delijo med črnske lastnike, je pomembnejša s simboličnega kot gospodarskega vidika, je za MMC dejal ...

Glas: Kot ponosen Slovenec se zgledujem po Dončiću in Dragiću

V pomlajeni in oslabljeni reprezentanci, ki se pripravlja na četrti cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo, je najmlajši nadarjeni 17-letni Gregor Glas, ki velja za velik up slovenske košarke.

Poglobljeno

Foto/video: Množica pozdravila prihod Aljaževega stolpa v dolino

Stolp so postavili 7. avgusta 1895

Več sto domačinov, novinarjev in drugih je nekaj minut pred 10. uro na heliodromu v Mojstrani pričakalo prihod Aljaževega stolpa, ki je prvič v svoji 123-letni zgodovini zaradi vzdrževalnih in ...

EU-reforma avtorskega prava: več vprašanj kot odgovorov

Evropski poslanci bodo sredi prihodnjega tedna obravnavali kar 200 amandmajev k predlogu direktive o avtorskem pravu. Kakšna bo končna različica predloga direktive , je nemogoče ugibati.

Vozniki tovornjakov: Uvažanje tujcev, grožnje, pogodbene kazni in računovodsko kreativna izplačila

Kljub dramatičnemu pomanjkanju voznikov tovornjakov se delovne razmere zanje ne spreminjajo na bolje, saj imajo vozniki tovornjakov plačo daleč pod povprečjem, delodajalci pa so še zelo inovativni

Številne ptice so nezakonito pobite ali ulovljene

Društvo za opazovanje ptic (DOPPS) opozarja, da je tudi v Sloveniji veliko nezakonitega lova ptic.

Foto: Zlovešče podmorsko pokopališče ladij - in japonskih vojakov

V Mikroneziji, 2.000 kilometrov severozahodno od Nove Gvineje, sredi Tihomorskega oceana leži atol, tako rekoč popolnoma odmaknjen od preostalega sveta. Laguno Truk oz.

Narava je največje gledališče: osupljivi planet Davida Attenborougha

Šestnajst let je, odkar je sir David Attenborough, verjetno največji avtor televizijske dokumentaristike našega časa, posnel serijo Sinji planet.

Suspiria: film urokov in polpretekle zgodovine

Sobota je na filmskem festivalu v Benetkah dala odgovor na tisto vprašanje, ki so si ga cinefili nestrpno postavljali že več mesecev: kaj bo z novo različico grozljivke Suspiria uspelo ustvariti ...

Gerhard Richter: Abstrakcija je zame nekaj vsakdanjega, je tako normalna kot tekanje ali dihanje

Leta 1966 je Gerhard Richter naslikal potezo s čopičem. Delo naj bi bilo njegovo prvo pravo abstraktno delo. Pet let prej je z ženo zapustil NDR in se podal na Zahod.

Nekoč z avtodomom po Jugoslaviji, danes na prvenstvo veteranov

" Veseli smo, da smo vsi preživeli, to je bistvo, " je po vaterpolskem turnirju EP-ja za veterane povedal Bor Balderman.

Narobe svet: Slovenija najbolj neizkušena v vratih in obrambi

S prvim septembrskim tednom se začenja premierna Liga narodov, v katero gre nogometna reprezentanca Slovenija kot prvopostavljena v skupini z Bolgarijo, Ciprom in Norveško, a je pred zborom je več ...

Zagorac: Dal bi vse, da bi pri 20 letih dobil tako priložnost

"Če ne bi verjel, da lahko pridemo na svetovno prvenstvo, ne bi bil tu," je na zboru košarkarjev dejal Gašper Vidmar, ki je ob Saši Zagorcu z naskokom najizkušenejši v reprezentanci.

Mnenje

Diktatura otroške "razposajenosti"

Kolumna učiteljice razrednega pouka

Vedno sem mislila, da smo le učitelji občutljivi na hrup in v poletnih dneh iščemo tihe in samotne kotičke za regeneracijo.

Filmska recenzija: Črni KKKlanovec

Spike Lee, ki s svojim filmskim opusom že trideset let dokumentira rasne odnose v Ameriki, se je na dobo gibanja Black Lives Matter odzval – s komedijo.

Sproščeno

Foto: Slovenski jamarji odkrili najdaljšo jamo v Albaniji

Prebili so se globoko v notranjost

Sredi avgusta se je ekipa desetih slovenskih jamarjev in jamark podala na odpravo v Albanijo. Cilj odprave je bilo raziskovanje jame Shpella e Zeze (Črna jama), ki leži v severnem delu Albanskih Alp.

Ljudska arhitektura slovaške vasi Čičmany

Slovaška se je l. 2013 uvrstila na peto mesto med desetimi najboljšimi destinacijami za potovanje po izboru Lonely planeta.

Z malo truda lahko prej prodate rabljeno vozilo

Dobra fotografija na spletni strani za prodajo vozil je lahko ključnega pomena, da boste za svoj rabljeni avto iztržili več denarja in ga tudi prej prodali.

"Igrali bomo, dokler si bo občinstvo želelo Dalmacije v Ljubljani!"

"Na Dalmatinski večer želimo, da se občuti tipičen dalmatinski melos: hrana, pijača, sproščenost, spomin na morje, prijetna čustva, druženje in glasba ter seveda ... veliko romantike," pred ...

Posebna izdaja

Anže Kopitar: Rad bi videl otroka jesti sladoled iz Stanleyjevega pokala
Podkast Številke (116)
Študentsko gibanje in Revija 2000
Spomini Petra Kovačiča Peršina
Zanos radioamaterjev je pred 90 leti omogočil nastanek Radia Slovenija
A Saint Revered by Two Countries
Slovenia Revealed

7D na 4D

Blišč in beda bele Ljubljane
Skrivnosti najbolj posebnih krajev na svetu
Ana Roš v svetovnem kulinaričnem vrhu
116 Anže Kopitar

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.