Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
18.- 25- avgust

1na1

"Ljudem sem želela pokazati, da so sirski otroci enaki kot njihovi otroci"

Intervju z bosansko režiserko Aido Begić

Bosanska režiserka Aida Begić v svojih filmih vedno znova tematizira vojno s perspektive otroškega pogleda: njena lastna izkušnja odraščanja med obleganjem Sarajeva jo je pač globoko zaznamovala.

Peter Cerovšek in Matevž Jerman: "Naredili smo takšen festival, na katerega bi hoteli hoditi tudi sami"

Nocoj ob 20.30 se v ljubljanskem Kinodvoru odpira četrti festival kratkega filma FeKK, ki bo poletje zaokrožil v znamenju vročih kratkometražcev.

Sani stavi na borbenost Brezca, Boki pa na tekmovalnost Rakočevića

Sani Bečirović in Boštjan Nachbar bosta na skupni poslovilni tekmi potegnila črto pod bogatima karierama. V intervjuju za MMC sta predstavila projekt in se spomnila skupnih začetkov.

"Slovenija se trži s konvencionalnimi vini, ko bi morala izpostavljati oranžna"

Simon J. Woolf je eden največjih strokovnjakov za t. i. oranžna/jantarna vina, bela vina s podaljšano maceracijo.

Poglobljeno

Turizem v Ljubljani: "Izgublja se raznovrstnost njenih prebivalcev"

Marjan Hočevar s FDV-ja meni, da je Ljubljana s turisti že preobremenjena

Čeprav se Ljubljana po številu turistov ne more primerjati z Benetkami ali Barcelono, turizem že vpliva na življenje domačinov, ki se vse bolj umikajo iz mestnega jedra.

Poslovni model franšiz v trafikah kljub akciji inšpektorata teče naprej. Oba monopolista delavce disciplinirala s korenčkom.

Kljub obsežni akciji inšpektorata za delo, razpravam v državnem zboru in opozarjanju na nezavidljiv položaj delavcev v trafikah poslovni model franšiznih pogodb, ki v praksi pomenijo 10 ali več ur ...

Delodajalec sindikalistu Alpetourja grozi z odpovedjo. V Arrivi leto dni po stavki nadaljujejo pravno bitko.

Po lanski stavki voznikov avtobusov v skupini Arriva, ki sta jo izvedla Sindikat voznikov avtobusov Slovenije (SVAS) in Sindikat družbe Alpetour KNSS Neodvisnost, je najprej prejel odpoved ...

Triglavski ledenik ‒ več nadpovprečno snežnih sezon je upočasnilo njegovo krčenje

Triglavski ledenik je sredi 19. stoletja meril 40 hektarov, ob prvih meritvah sredi 20. stoletja 15 hektarov, v začetku tega stoletja, natančneje leta 2003, pa je prvič meril manj kot 1 hektar, in ...

Najbolj vroč plinski velikan izginja s hitrostjo 100.000 ton na sekundo

Astronomi so prvič našli železo in titan v ozračju kakega planeta zunaj Osončja, eksoplaneta KELT-9b. Ta je najbolj vroč plinski velikan, ki pa z veliko hitrostjo izhlapeva.

Prevc: Poletno sezono sem dal na stran, zimske pa res ne želim

Najboljši slovenski smučarski skakalec zadnjih let Peter Prevc je trenutno v fazi rehabilitacije po drugi operaciji gležnja v slabih treh mesecih. Poudarja, da bo zdaj bolj previden.

Sporazum v Fort Laramieju: Ko so Sjuji končno dobili svojo zemljo

V teh dneh mineva 150 let od podpisa v Fort Laramieju, po katerem je ameriška vlada končno priznala območje Black Hills v Južni Dakoti kot del rezervata Sjujev, s tem pa omilila sovražnosti med ...

Mnenje

Filmska recenzija: Misija: nemogoče – Izpad

Šesti del filmske franšize

Ekipa agenta Ethana Hunta mora na črnem trgu prevzeti tri enote plutonija, iz katerega bi bilo mogoče izdelati prenosne umazane bombe.

Esad Babačič: Odrezani od neba

Težko se je znebiti vtisa, da je pisec spremne besede Igor Divjak usekal mimo, ko je svojo spremko k pesniški zbirki Odrezani od neba odrezavo naslovil s pomnikom: Ob stoti obletnici oktobrske ...

Sproščeno

Revija Time med 100 naj krajev na svetu uvrstila Hišo Franko

Slovenska restavracija med elito

Revija Time je v svoji posebni izdaji sestavila seznam stotih krajev na svetu, vrednih obiska. Med njimi je tudi kobariška restavracija Hiša Franko, v kateri ustvarja Ana Roš.

Foto: Ko Ptuj postane Poetovio, se vrnejo tudi gladiatorji, legionarji in vestalke

Ptuj se je od četrtka do nedelje vrnil v rimske čase, saj je na enajsti izvedbi Rimskih iger nastopilo več kot 700 ljudi, oblečenih v rimske kostume, ki so prišli iz sedmih držav.

Prostor in pol: Počesalnica, eleganten salon za oblikovanje pričesk

Palme, ki z velikimi zelenimi listi zastirajo puščavo in vzbujajo občutek svežine v oazi, so del zasnove frizerskega salona Počesalnica, v katerega vstopijo stranke kot v domišljijski vrt.

Ruski odgovor na Teslo: Retroelektrični avtomobil Kalašnikov

Rusko podjetje Kalašnikov, najbolj znano po svojih jurišnih puškah AK-47, je predstavilo električno vozilo retrovideza, ki naj bi konkuriralo vozilom Tesla Elona Muska.

Posebna izdaja

"Deklina zgodba dobro kritizira fantazmo konservativnega, a ne zastavi alternative"
Novi podkast PodKino: Deklina zgodba
Đokoviću do popolne zbirke manjka le še olimpijsko zlato
563. del rubrike Športni SOS
Đokoviću do popolne zbirke manjka le še olimpijsko zlato
563. del rubrike Športni SOS
Zakladi zasebnih arhivov: Hribarjeva razglednica iz pregnanstva
Iz arhiva Andreja Mraka

7D na 4D

Deklina zgodba (I.), ameriška nadaljevanka, 1/10
Deklina zgodba
Pomanjkanje delovne sile v gostinstvu
Mariborčane pretresla novica o smrti Roka Černica

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.