Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
14. 7. - 20. 7. 2018

1na1

Darla Smoking ali predrugačenje tradicij kot odgovor prehitremu sodobnemu svetu

Intervju z domačim glasbenim dvojcem

" Prek Darle s predelavami tradicionalnih muzik na en način ponujava nazaj krik robnega sveta, ki ga sodobni svet ob svoji hitrosti več ali manj ignorira, " pravita Brgs in Nac, oba sicer posamič že ...

Tekaški podvig: z Ljubljanskega gradu na Triglav v manj kot 24 urah

Med večernim spektaklom izteklega nogometnega prvenstva, ko je v Kazanu Belgija zabila gol Braziliji, je trojica tekačev med nogometnimi navdušenci, ki so po Ljubljani na prostem spremljali tekmo, ...

Poglobljeno

Slovensko podjetje dobilo milijon iz ZDA, razvija avtonomna vozila na umetno inteligenco

Uspeh slovenskega podjetja

Visokotehnološko zagonsko podjetje NERVteh je dobilo naložbo v vrednosti milijon evrov. NERVteh razvija tehnologije za ocenjevanje voznikov in algoritme za avtonomna vozila.

Ugotavljanju deviškosti v Afganistanu bo morda le odbila zadnja ura

Leta 2018 je v afganistanskih zaporih več sto žensk, saj v državi še vedno opravljajo t. i. teste deviškosti, s katerimi preverjajo, ali so imele spolne odnose pred poroko.

Spominja na Henryja, v Rusiji pa je stopil ob bok velikemu Peleju

"Dobrodošel v klubu. Lepo je imeti družbo," je na družbenih omrežjih zapisal legendarni Pele, potem ko je Kylian Mbappe šele kot drugi najstnik do zdaj zadel v finalu svetovnega prvenstva.

Đoković po vrnitvi na vrh: Pred dvema letoma sem se zaletel v zid

Ko je junija 2016 dopolnil karierni grand slam z zmago na Roland Garrosu, se je zdelo, da nihče ne more ustaviti Novaka Đokovića.

Čančar na poletni ligi pozitivno presenetil vodstvo Denverja

Obetavni slovenski košarkar Vlatko Čančar je letos prvič prišel v stik z Ligo NBA, saj je za Denver Nuggetse odigral poletno ligo v Las Vegasu.

Mnenje

Naša dva odstotka

Kolumna Matjaža Trošta

Scenarij je bil relativno dobro začrtan. Ideja je bila, da zasedanje voditeljev Nata ne bi postal Trumpov šov. Ni uspelo. Trump je jasen in glasen, mediji pa smo lačni vsake grožnje, opazke.

Filmska recenzija: Terminal

Ste vedeli, da v naših kinematografih trenutno gostuje mednarodna visokoproračunska koprodukcija z letošnjo oskarjevsko nominiranko Margot Robbie in Mikom Myersom v glavnih vlogah, in kar je za nas ...

Zahar Prilepin: Samostan

Prevod romana Zaharja Prilepina je k nam prišel s fanfarami "najboljšega ruskega romana po letu 2000".

Sproščeno

Lea Sirk: Vse do leta 2018 sem bila poraženka

Drugo mesto (in glasove ljudstva) je osvojila Manca Špik

Leto 2018 je njeno, pravijo. Zmagovalka Eme, predstavnica Slovenije na Evroviziji in zdaj tudi zmagovalka 38. Melodij morja in sonca, odgovarja, da smo šele na polovici leta.

Sodobno "vplivništvo" – prodajanje olepšane resničnosti ali prava služba?

Nekoč so otroci sanjali, da bodo postali tesarji, gradbeniki, zdravniki in učitelji – danes je idealen poklic za številne nekoliko drugačen.

GiaKiara: V Sloveniji imajo dekleta rada klasiko

"Veliko deklet si ne upa nositi mojih kopalk. Jaz pa vem, da jih čez dve leti bodo, saj sem korak pred tem, kar se trenutno prodaja v Sloveniji," pravi Mateia Kogoj, ki ustvarja pod imenom Giakiara.

Potovanje ponoči na dopust je lahko nevarno

Mnogi se na dopust, da bi se izognili gnečam na cesti, odpravljajo ponoči, ko se, statistično gledano, zgodi največ hudih nesreč. V oddaji Avtomobilnost so ponudili nekaj nasvetov za varno pot.

Iz Rusije v svet – 100 navijaških fotoutrinkov, ki so prava paša za oči

V 32 dneh smo na nogometnih zelenicah na SP-ju videli obračune 32 reprezentanc, za svoje fante pa so v enajstih ruskih mestih stiskali pesti nogometni navdušenci z vseh koncev sveta.

Posebna izdaja

Vodonoša si lahko zdaj z užitkom odpre šampanjec
Zgodba o Basku, ki je Francijo dvakrat popeljal na vrh sveta
Nov sanjski dan Thomasa: v rumeni majici prvi na Alpe d'Huezu
Drzen beg Kruijswijka brez končne nagrade
Sloni, žirafe, levi, nosorogi ... V rezervatih Maasai Mara in Nakuru
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 56. del
The Heart of Piran
Slovenia Revealed

7D na 4D

Melodije morja in sonca 2018, prenos iz Avditorija Portorož
Ne, hvala, finski film
Goli, dokumentarni film
Kalinka z Ronaldinhom na bobnih

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.