Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
23.-29. september

1na1

"Madrid je preveč časa izgubil s tem, ko je Kataloniji govoril ne"

Intervju s katalonskim novinarjem pred referendumom o neodvisnosti

Sedanji napet položaj v Kataloniji je povzročilo pomanjkanje dialoga v zadnjih osmih letih, je za MMC dejal katalonski novinar Vicent Partal, zagovornik neodvisnosti, ki je po njegovem mnenju zdaj ...

"Izgubili smo zaupanje, da bo imelo razkritje slabega vedenja politikov dejanske posledice"

"Zdaj moramo narediti, kar lahko, da se kar najbolj približamo EU-ju, ne da bi bili članica EU-ja, kar je pravzaprav noro," pravi ugledni britanski novinar in kolumnist Matthew D'Ancona.

Veseli september: po rojstvu hčerke zadel na derbiju

" Maribor bo zame vedno posebna zgodba. Ne bom pozabil vseh teh navijačev, zgodb, rezultatov ... Tista mala črna pika je že izbrisana, to ne more zamegliti vsega lepega, kar se je zgodilo. Morda se ...

Saša Dončić: Celotno prvenstvo sem navijal za Slovenijo in Srbijo

Mešanica med zahodno disciplino, delom in južnjaškim "šmekom" je za Slovenijo dobitna kombinacija, pravi trener košarkarjev Ilirije Saša Dončić.

"Navdušuje me, da lahko stroji izvajajo glasbene strukture, ki presegajo človeške zmogljivosti"

Ena izmed izstopajočih odlik Uweja Schmidta je zagotovo to, da mu leži tako skrajno hladen in abstrakten glasbeni izraz kot tudi povsem humoren in hudomušen - gre torej za dva pola kontinuuma, ki ju ...

Irena Shyama Hlebš: "Sem motociklistični 'frik'. V mojem srcu je Rossi."

"Prvi dan, ko sem prišla v športni program, sem imela velik cmok v grlu, saj me je skrbelo, da si bodo mislili, da sem 'kar ena razvedrilka'," je dejala Irena Shyama Hlebš, ki je pustila oddajo Na ...

Poglobljeno

Uporni Višegrajci: Od enotne "fronte proti Bruslju" do večjih razhajanj

Bruselj prevzema Orbanove predloge glede migrantskega vprašanja

V času, ko se Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske pripravlja na odhod iz Evropske unije, enotnost povezave načenjajo še napetosti med Brusljem in t. i. državami Višegrajske skupine.

Odzivi na Trumpov spor s športniki: Če ukinemo protest, nismo domoljubi, ampak tirani

"Tisti, ki uveljavljajo pravico do mirnega izražanja svojega prepričanja, ne bi smeli biti demonizirani ali osramočeni," je prepričan za mnoge najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan.

Pogled v preteklost: štirje predsedniki, štirje povsem različni mandati

V dobrih 25 letih samostojne Slovenije so državi predsedovali štirje različni možje: Milan Kučan, ki je opravil dva mandata, Janez Drnovšek, Danilo Türk in Borut Pahor, ki se mu mandat izteka ...

Pošta se želi preizkusiti v vlogi "gazde". Inšpektorji opozarjajo na nujno rabo slovenščine.

Pošti Slovenije tudi pol leta po sporazumu s sindikatom, ki je predvidel dodatnih 111 zaposlitev, ni uspelo v svoje vrste zvabiti zadostnega števila novih sodelavcev.

Pravnika za MMC: Pobuda ustavne presoje bi težko "napadla" zakon o 2. tiru

Pobudniki referenduma o drugem tiru bodo na ustavnem sodišču težko izkazali pravni interes, je prepričan pravnik Rajko Pirnat.

Cerar po referendumu: "Volivci imajo dovolj političnih igric"

Vladni predstavniki so izrazili zadovoljstvo z izidom referenduma o drugem tiru, saj naj bi po njihovem mnenju volivci tako pokazali, da želijo, da vlada opravi svoje delo.

Matematiki napovedujejo naslednje množično izumrtje

V zadnjih 540 milijonih let se je na Zemlji zgodilo pet množičnih izumrtij, povezanih s količino ogljikovega dvokisa v ozračju in oceanih. Glede na izračune šesto ni več daleč.

"Voditi državo, to si želim" - predsedniške volitve v infografiki

Predsedniški kandidati drug za drugim vstopajo v boj za prvega človeka države. Komu bo uspelo, bo jasno 22. oktobra oziroma najpozneje 12. novembra, če bo potreben drugi krog.

Superge Luke Dončića prodane za 30.000 evrov

Športne copate, ki jih je v finalu evropskega prvenstva nosil čudežni deček slovenske košarke Luka Dončić, so na Valu 202 v dražbi za Botrstvo prodali za 30.000 evrov.

VR-film odprl vrata prihodnosti. Pa je to res še vedno "film"?

Filmski ustvarjalci in strokovnjaki so za MMC podali svoje mnenje o hitro vzhajajočem pojavu VR-filma, ki je bil na preteklem filmskem festivalu v Benetkah deležen prve samostojne tekmovalne sekcije ...

CoFestival: Vidnost koreografskih postopkov in telesnih senc

Sodobni ples se v več predstavah obrača k materialnosti in telesnosti.

Dunajčanka, v kateri je Ivan Vurnik videl potencial, da mu bo pomagala vzpostaviti slovenski narodni slog

Helena Kottler Vurnik, ki je Ljubljano poživila z živopisno secesijo, prinesla duha Gustava Klimta, zavestno in skoraj tragično z vlakom kot s časovnim strojem skočila s svetovljanskega Dunaja v ...

Sevilla potrdila kakovost - Maribor poražen s hat-trickom Ben Yedderja

Nogometaši Maribora so v 2. krogu Lige prvakov na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli izgubili proti gostiteljem s 3:0. Na drugi tekmi skupine E sta se Spartak Moskva in Liverpool razšla z 1:1.

Handanović: Igrali smo toliko, kolikor so nam dovolili

Mariborski nogometaši si bodo za vedno zapomnili 27-letnega Francoza tunizijskih korenin Wissama Ben Yedderja, ki jih je v dresu Seville s hat-trickom pokopal v drugem krogu Lige prvakov.

"Ne kličem le najboljših na igrišču, ampak tudi zunaj igrišča"

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je razkril seznam igralcev za zadnji tekmi v tem kvalifikacijskem ciklusu proti Angliji in Škotski. Na njem ni Kevina Kampla.

Obradović: Slovenija je igrala izvrstno in zasluženo osvojila zlato

Veliki Željko Obradović pravi, da se je na EuroBasketu igrala odlična košarka. Ob tem je Sloveniji čestital za naslov, dotaknil pa se je tudi spora med Evroligo in Fibo, do katere je zelo kritičen.

Sagan tretji zaporedni naslov posvetil Scarponiju in ženi

V Bergnu se je s cestno dirko končalo 90. svetovno prvenstvo v kolesarstvu. Zmagal je Peter Sagan, ki je dobil ciljni šprint in poskrbel za zgodovinski dosežek.

Mnenje

Filmska recenzija: mati!

(mother!, r. Darren Aronofsky, 2017)

Eden najtežje pričakovanih filmov tega leta je nekoherentna godlja versko-politične simbolike, ki za radikalno stiliziranostjo skriva praznino.

Hlapci v SNG Drami: Večno aktualne večne teme

Cankarjevi Hlapci v režiji Janeza Pipana se ne odmikajo od svoje klasične predloge, z veliko natančnostjo razdelajo "večno aktualne" Cankarjeve teme in jih s skoraj bolečo jasnostjo postavijo pred ...

Filmska recenzija: Kvadrat

Ruben Östlund, ki je pred tremi leti navdušil z Višjo silo , tokrat morda ni izbral najizvirnejše poante - cesar je v svetu umetnosti včasih gol -, a ima dovolj smisla za cinizem in provokacijo, da ...

Rojstvo Laverjevega pokala napoveduje uspešnico

Laverjev pokal se je napovedoval kot zabaven eksperiment, nihče ni natančno vedel, kaj pričakovati, a dogodek v Pragi se je na koncu izkazal za velikansko uspešnico.

Narodna zavest, košarka in čevapčiči

Verjetno ga ni junaka med nami, ki se prejšnji teden ni veselil zmage naših košarkarjev.

Sproščeno

Na snemanju Mamme Mie 2 na Visu: čakajoč Meryl Streep ali razprodaja Hrvaške

Hollywoodska produkcija okupirala jadranski otok

"To je prostitucija hrvaškega turizma," prhne viški gostinec Žarko Peša, povsem neimpresioniran nad hollywoodsko produkcijo, o kateri zadnje tedne govorijo in pišejo vsi na Hrvaškem – in na širšem ...

Umrl legendarni oče Playboya Hugh Hefner

V 92. letu starosti je mirno na svojem domu umrl ustanovitelj kultne revije Playboy Hugh Hefner, so sporočili iz njegove korporacije.

Foto: Luka Dončić si je vtetoviral pokal za evropsko zmago Slovenije

Luka Dončić si je dal na desni bok vtetovirati pokal, kakršnega je slovenska košarkarska reprezentanca po zmagi na evropskem prvenstvu dvignila visoko v zrak, pod njim pa je z rimskimi številkami ...

Foto: Hotel v nekdanjem zaporu, za katerega skrbijo prosilci za azil

Hotel Movement, ki odpira vrata ta mesec, je svoje prostore našel na precej nenavadnem mestu - v enem izmed stolpov nekoč najbolj zloglasnega nizozemskega zapora.

Foto: Pošiljali si bomo žita, polonice, Cerkniško jezero in Plečnika

Pošta Slovenije je izdala nove priložnostne poštne znamke in filatelistične izdelke, na katerih so polonice, slovenska žita, znamenite stavbe arhitekta Jožeta Plečnika, spomnili pa so se tudi 500.

Robert Lešnik in masaža z vročimi kamni

Prebili smo prve kilometre v prenovljenem mercedesu razreda S. Vrteli smo njegov volan in uživali smo na zadnjem desnem sedežu.

Ko ne bo več prometnih nesreč, bodo lahko avtomobili tudi iz papirja

Prva naloga avtonomnih avtomobilov je, da tudi največje skeptike prepričajo, da je to varen način prevoza.

Avtomobili so narejeni za hitrosti 200 km/h in več

Dojemanje lastništva avtomobila v tujini pojmujejo drugače kot še pred nekaj leti.

Posebna izdaja

Eva, 22 let: Politiki vedo, kaj se dogaja, a se raje posvečajo svojim idejam kot pa dejanskim problemom
MMC-jev projekt Grem volit!
Lev, 23 let: Mladi preprosto izgubljajo stik z državo
MMC-jev projekt Grem volit!
Lara, 22 let: Mladi nismo pasivni, a včasih pričakujemo, da bo stvari za nas spremenil kdo drug
MMC-jev projekt Grem volit!
Slovenija proti Hondurasu in Dragić za tri!
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 14. del

7D na 4D

Dobrodelna dražba športnih copat Luke Dončića
Infodrom
Naše telo med stradanjem
Kaj se je zgodilo ob koncu referendumskega soočenja?

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.