Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
9.-15. september

1na1

Cavusoglu: Nič na Bližnjem vzhodu se ne reši brez ZDA ali Rusije

Odnosi med Turčijo in Slovenijo zelo dobri in temeljijo na medsebojnem zaupanju

"Preprečili smo prevrat. Zahvala za to gre Erdoganovemu vodenju in pogumnemu turškemu ljudstvu. Samo v eni noči so prevratniki ubili 250 državljanov. Si lahko predstavljate, kaj bi bilo, če bi ...

Rok Biček o Družini: Resnica, ki jo oklestiš ali pokažeš skozi filter, ni več resnica

Rok Biček, ki je pred štirimi leti s celovečernim prvencem Razredni sovražnik pometel s konkurenco na Festivalu slovenskega filma, bi lahko v soboto z Družino veliki met ponovil.

Persons from porlock: V umetnosti je slovenščino težko resno jemati

Persons from porlock je zasedba, ki si je s trdim delom letos prislužila nastop na enem največjih evropskih glasbenih festivalov, v zadnjem času pa v glasbenem prostoru odmeva predvsem njihovo ...

Chorus: plesni organizem, ki vznika iz praznine

Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek in Jan Krmelj v predstavi Chorus raziskujejo izvore, pogoje in potencialnosti skupnosti kot organizma, ki ga ob razlikah povezuje skupna volja po gibanju, po ...

Poglobljeno

320 ur v avtobusu: V prekršku nismo, le kadar smo na dopustu

Več kot deset ur v službi za priznanih manj kot osem delovnih ur

" Več kot 30 let opravljam ta poklic in mi do pokoja manjkata še dve leti, pa sem v zadnjem letu kljub temu večkrat pomislil, da bi vse skupaj pustil in šel opravljat drugo službo ," pripoveduje ...

Finski "šolski čudež" - malo domačih nalog, veliko zaupanja v učitelje

Obstaja več lestvic, ki primerjajo učinkovitost in uspešnost šolskih sistemov po državah.

Nadškofijski menedžer ne ve, od kod denar na njegovem računu

Večje količine nepojasnjene gotovine, serijski nakupi nepremičnin in vprašljive posojilne pogodbe so le del ugotovitev finančne uprave o premoženju nekdanjega direktorja nadškofijskega podjetja Zvon ...

Slovenski mali Berlin – zgodba o nastajanju meje

Dobri dve leti od konca druge svetovne vojne pa do dneva, ki ga praznujemo kot dan vrnitve Primorske k matični domovini, sta slabo znano obdobje, ko je na robu naše domovine nastalo krizno žarišče, ...

"Dokler ne bomo dojeli, da je financiranje kulture naložba, in ne strošek, se nam slabo piše"

S podelitvijo Badjurove nagrade producentu Franciju Zajcu in premiero novega celovečerca Marka Naberšnika se je v portoroškem avditoriju začel jubilejni, 20. festival slovenskega filma.

Marko Naberšnik o Mariboru in "hrepenenju mesta na periferiji"

Slovenija, Avstralija in jutri ves svet : najbrž je prav, da se je jubilejni, 20. festival slovenskega filma v Portorožu odprl s tako velikopotezno naslovljenim filmom.

Ivan Janeza Burgerja: radikalna zgodba ženske, kakršne slovenski film ne pomni

Za enega od vrhuncev prve polovice letošnjega FSF-ja se je na sredini premieri izkazal Ivan , novi celovečerec Janeza Burgerja.

Pravljico želi Dragić končati z izpolnjeno otroško željo

Po (ne)prespani noči po zgodovinskem preboju v finale EuroBasketa sta misli zbrala organizatorja igre slovenske reprezentance, Goran Dragić in Aleksej Nikolić: "Ne zavedamo se še, kaj nam je uspelo!"

Randolph: Ponosen sem, da sem slovenski reprezentant

24-letno čakanje – toliko časa je minilo, odkar je Slovenija prvič nastopila na evropskem prvenstvu – je končano.

Iz minute v minuto: Kako je potekala zgodovinska tekma?

Slovenija se je po briljantni predstavi prebila v finale evropskega prvenstva v košarki. Velika Španija, branilec naslova, je bila le opazovalec nepozabnega šova Dragića in druščine.

Zahovič mu je dal drugo priložnost, Bohar vrača za zaupanje

V množici marljivih mravljic je ob remiju proti Spartaku izstopala tista iz Prekmurja. Damjan Bohar je bil prvo ime tekme, odlično predstavo je kronal z zadetkom, svojim drugim v Ligi prvakov.

Milanič potegnil prave ase iz rokava in požel sadove dolgoletnega dela

Po treh letih se je Liga prvakov vrnila v Ljudski vrt, ki pa še vedno čaka na zgodovinsko prvo zmago v tem elitnem tekmovanju.

Veteranska sonda Cassini odšla v zgodovino

Ena najuspešnejših vesoljskih raziskovalnih sond sploh, Nasin Cassini, je s potopom v smrtonosno atmosfero Saturna končala 20-letno delovanje.

Med vožnjo na nas preži nevidni sovražnik

Naša krovna avtomobilska organizacija AMZS je pred časom izvedla raziskavo, s katero so ugotovili, da je veliko voznikov med vožnjo kritično zaspanih.

Mnenje

Filmska recenzija: Tisto

Film ni slab, a ne izpolni svojega potenciala

Tako kot plešoči klovn Pennywise vsakih 27 let terorizira prebivalce mesteca v Mainu, tako tudi Hollywood v rednih ciklih briše prah z romanov Stephena Kinga, da bi z njimi strašil novo generacijo ...

Je šel po gobe

V mojem kulinaričnem studiu smo ravno snemali videospot za skupino Manouche, ko sem na vratih naenkrat zagledal silhueto nekoga, ki je nepremično stal in nas očitno opazoval.

Cilj reprezentance izpolnjen: več od vsote posameznih delov

Ob zgodovinskem uspehu slovenskih košarkarjev me spomin hitro vrne v Carigrad, v isto dvorano Sinan Erdem, kjer je Slovenija svojo pot na svetovnem prvenstvu leta 2010 končala v četrtfinalu.

Boj za teniški prestol podoben razmerjem v Buckinghamski palači

Leta 2010 sta Roger Federer in Rafael Nadal zadnjič v istem letu osvojila prav vse grand slame. Zgodovino sta ponovila sedem let pozneje, ko oba korakata že proti svojemu četrtemu desetletju.

Šola naša vsakdanja

Učenje je čudovita igra; vsi otroci se rodijo s tem prepričanjem in ga ohranijo toliko časa, dokler jih ne prepričamo, da je učenje naporno in neprijetno delo.

Žan in kulturni boj

Pa smo nazaj. Resnici na ljubo bi v redakciji vaše priljubljene analitične oddaje, verjamemo na splošno zadovoljstvo, še mirovali teden ali dva, ko bi ne šlo za nujne zadeve.

Sproščeno

Maja Zupan: do krone najlepše v državi brez vzpona na Triglav

67. izbor za mis sveta bo 18. novembra na Kitajskem

Dijakinja gimnazije in veterinarske šole na biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani Maja Zupan je na prestolu mis Slovenije nasledila svojo soimenjakinjo Majo Taradi, za katero pravi, da je ...

Nogomet zaznamoval kariero Petra Lovšina, košarka Pankrtov

Pisalo se je leto 1978, ko so Pankrti v studiu Audiomark v Gorici snemali svoj prvi singel, košarkarska ekipa Jugoslavije pa je postala svetovni prvak.

Navijaška evforija: v Carigrad v nedeljo kar 11 poletov!

Navijaški aranžmaji gredo za med, v Carigrad se bo potovalo tako z letali kot tudi z avtobusi, kombiji in avtomobili!

Tekma na Twitterju: Naši junaki paello* zmazali za malico!

Zgodovinski uspeh slovenske košarke! Prek velike, a proti nam popolnoma nemočne Španije smo se uvrstili v finale evropskega prvenstva! In kako je tekmo doživljal Twitter?

Začelo se je iskanje slovenskega predstavnika na Evroviziji v Lizboni

Omar Naber bo dobil naslednika. RTV Slovenija je objavila javni razpis za sodelovanje na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo potekala med 8. in 12. majem naslednje leto v Lizboni.

Home Exchange - ko svojo ljubljansko garsonjero zamenjate za havajsko vilo

Če ste gledali film Počitnice (The Holiday, 2006), v katerem Cameron Diaz svojo losangeleško vilo in milo kalifornijsko podnebje zamenja za idilično hiško Kate Winslet sredi zasnežene Anglije, s tem ...

Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic

Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...

Posebna izdaja

Goran Dragić: od nogometaša do kapetana košarkarske reprezentance
Podkast Številke (107)
Tujec na surfu
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 12. del
Kako so nacisti napovedovali, da jim bo "čarobno nemško orožje" prineslo zagotovljeno zmago?
Iz arhiva Andreja Mraka
Randolph: I am so proud to be in the Slovene national team
Reactions after Slovenia's victory over Spain

7D na 4D

Zgodba o čarobnem slovenskem večeru v Carigradu
107 Goran Dragić
Referendum 2017
Radio GA - GA

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.