Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
9.-15. junij

1na1

Majiwa 18': Slovenski zdravniki na pomoč pri oskrbovanju bolnikov na kenijskem podeželju

Dolgoročni cilj je stalna samooskrba lokalnega prebivalstva

Skupina štirih slovenskih študentov zdravstvenih smeri študijsko pot končuje z medicinsko odpravo v kenijsko vas Majiwa, kjer bodo prebivalcem nudili osnovno zdravstveno oskrbo.

Prva kolekcija stolov Lare Bohinc po navdihu njej tako ljubih planetov

Britanska oblikovalka slovenskega rodu Lara Bohinc je oblikovala svojo prvo kolekcijo stolov Since the World is Round, kot je dejala za MMC, jo je zanimal predvsem nasprotje med lahkotnostjo tankega ...

Žiga Rustja: "Nisem več obseden z uspehom. Kar ni isto kot slava."

Je tisti fant z rutko, ki se je konec 90. let prejšnjega stoletja pojavil v videospotu za skladbo Bit skupine Zmelkoow.

Poglobljeno

MMC-analiza: Mladen Dabanović stavi na Brazilijo

Nekdanji slovenski vratar je bil udeleženec SP-ja 2002

Brazilija, Francija, Nemčija in Španija so izbranci za večno slavo MMC-jevega analitika Mladena Dabanovića, ki je podal zadnje napovedi in ocene pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva v ...

Udovič: "Ne bo me čudilo, če bodo ZDA čez kakšen mesec od sporazuma odstopile"

"Te štiri točke se slišijo odlično, toda navajajo zgolj, čemu se je S. Koreja odpovedala. Ne vemo pa, kaj je Pjongjang dobil v zameno. Pri tako pomembni zadevi, kot je odpoved jedrskemu orožju, v ...

Zamolčano nasilje nad starejšimi: žrtve se sramujejo zlorab svojih najbližjih

Nasilje nad starejšimi je v naši družbi pogostejše, kot si mislimo, a ker ima toliko različnih obrazov, ga je težko prepoznati, o njem se v javnosti ne govori, o nasilju, ki ga doživljajo, pa zaradi ...

Otroško delo vedno spremlja nasilje ali zanemarjanje

Zahtevna dela pri skrbi za sorojence, vsakodnevno delo na kmetiji, ki onemogoča pripravo na šolo in druženje s prijatelji, beračenje, tudi preprodaja drog – primeri otroškega dela v Sloveniji niso ...

Nova EU-avtorska direktiva: davek na spletne povezave, samodejni filtri za prepoznavanje vsebin ...

Nova evropska direktiva o avtorskih pravicah, ki naj bi jo Evropski parlament sprejel, je sprožila številne peticije proti njej, saj naj bi na račun avtorskih pravica lahko omejevala svoboščine ...

Pritiski na sindikaliste v Domu upokojencev Kranj. V drugem sindikatu zadovoljni, da jih vodi "razsoden gospodar"

V domu upokojencev Kranj so se odnosi med direktorico in sindikatom zaradi izplačevanja stroškov prevoza na delo zaostrili, spor pa se je preselil na sodišče, kar za DU Kranj pomeni visoke stroške ...

Slovensko morje onesnažuje plastika, ne pa kemikalije

Slovensko morje je z vidika kemijskih spojin zelo čisto, posodobljeni čistilni napravi na Obali uspešno prečiščujeta komunalne odplake, vseeno pa se pri nas zadržuje več mikroplastike kot drugje po ...

Pravosodni policisti: "Zapor ni pisarna, ki jo zakleneš in odideš na malico"

Razmere v ljubljanskem zaporu po besedah predstavnika Sindikata delavcev v pravosodju (SDP) Marcela Moreta niso zgolj katastrofalne, ampak so tik pred kolapsom, kadrovski primanjkljaj je ogromen, ...

Počitniško delo: ponudbe je veliko, mladim izkušnje ponujajo tudi občine

Po napornem izpitnem obdobju in končevanju ocen v srednjih šolah sledijo težko pričakovane počitnice. Številni mladi bodo del prostega časa namenili tudi počitniškemu delu.

Rover na Marsu našel organske spojine

Nasin robotski laboratorij Curiosity je na Marsu našel številne organske spojine. Ne le to, skozi leta zaznava periodično nihanje metana v atmosferi.

Foto: Pokopališče vlakov v Budimpešti, tudi tistih, ki so vozili v Auschwitz

Popravljalnica vlakov Istvántelek na obrobju Budimpešte sodi pod okrilje madžarskih železnic, med ljubitelji zapuščenih krajev pa je bolj znana kot "pokopališče vlakov Rdeča zvezda".

Ob smrti Anthonyja Bourdaina: varljiva maska kulinaričnega hedonista

Samomor Anthonyja Bourdaina, človeka, ki je koncept kulinaričnih oddaj postavil na glavo in v domovanja vsakega slehernika pripeljal svet v malem, je bil za vse popoln šok.

Ali bi se Maribor in Olimpija enakovredno kosala z Rusijo?

Nekateri so v Rusiji že razmišljali, da je Zbornaja komanda po visoki zmagi na uvodni tekmi začela zmagovito pot k vrhu.

Foto: Slovenski mejniki Lige NBA pred prihodom Dončića

Teden dni je do nabora Lige NBA, kjer je letos eno glavnih imen Luka Dončić, ki bo zagotovo izboljšal dosežek Boštjana Nachbarja kot najvišje uvrščenega Slovenca na naboru najmočnejše lige na svetu.

Mnenje

Dabanović pomaga Nostradamusom: Finale bo Brazilija – Francija

Kolumna MMC-jevega strokovnega komentatorja

Še malo in svet bo zaživel v ritmu nogometa. Ugibamo in pričakujemo, kaj novega nam lahko prinese svetovno prvenstvo v Rusiji? Še korak naprej v tehnologiji spremljanja tekem za gledalce in trenerje.

Trojna smrtonosna Nadalova kombinacija

Dominic Thiem je pred finalom Roland Garrosa žogico taktično vrnil na drugo stran: " Rafael Nadal je tisti, ki bo imel precej več pritiska." Napaka. Delnice Avstrijca so letele visoko.

Geoff Dyer: But Beautiful (Knjiga o jazzu)

Obstajajo različni načini spoprijemanja z umetniškimi oblikami; najdemo toge, akademsko zadrte analize, drugič smo deležni lahkotnih, ljubiteljskih oblik kritiškega mišljenja.

Filmska recenzija: Jurski svet – Padlo kraljestvo

Steven Spielberg je leta 1993 z revolucionarnim Jurskim parkom zakoličil osnovne parametre blockbusterjev in filmov katastrofe, ki četrt stoletja pozneje še vedno kraljujejo v kinematografih.

Sproščeno

Začetek 32 dni nogometne poezije: šov ob odprtju z Robbiejem Williamsom

Po odprtju že prva tekma prvenstva

32 dni, 32 reprezentanc. 11 ruskih mest in 12 stadionov. Nogometni ples se začenja na stadionu Lužniki v Moskvi z uradnim odprtjem 21. svetovnega prvenstva.

Pred svetovnim prvenstvom se vročica stopnjuje tudi za zbiratelje sličic

Vsi, ki vsaj malo spremljate nogomet, veste, kakšen učinek ima na nogometnega navijača zbiranje sličic in pridno polnjenje albumov.

Koledar KLUN komunikacij 'všečkal' sam Instagram

Razen če resnično ne spremljate Instagrama, je bilo lani skorajda nemogoče, da ne bi opazili slovenskega koledarja KLUN komunikacij, ki je osvojil pozornost samega Instagrama.

Najstnik je kot mlada koza – trmast in svojeglav, a želi si bližine

Terapevtsko zdravljen je s pomočjo živali je v Sloveniji še v povojih.

Rok Golob: "Slovenci bi morali glasbenike podpirati kot športnike"

Dirigent, skladatelj, aranžer, producent in vsestranski glasbenik Rok Golob, ki pripravlja nadaljevanje koncerta Simfonična ekstaza, je dejal, da je njegovo vodilo v glasbi naslednje: "Pojdi s tokom.

Darsovi podatki kažejo na še večje obremenitve primorske avtoceste

Slovenske avtoceste vsako leto prevozi več vozil, predvsem tovornjakov.

Posebna izdaja

Ciril Baškovič: "Študentje so pričakovali, da bo režim izpolnil to, kar je obljubil"
O vrenju leta 1968
Skrivnostno življenje letalskega konstruktorja Roberta Bartinija – 3. del
Vrnitev k vodnim letalom
S poprove plantaže na otoke, ki jih bodo kmalu pokupili Kitajci
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 51. del
Le Južnoafričani so bili uvrščeni nižje
548. del rubrike Športni SOS

7D na 4D

Misija: popolnost
Ujme
Radio GA - GA
Portugalska : Španija, vrhunci

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.