Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
17. - 23. september

1na1

Ob Zdravljici si je rekla: tokrat jo moram peti na glas

MMC-jev intervju z Janjo Garnbret

Začelo se je s plezanjem po omarah in drevesih, že pri 17 letih pa je splezala na vrh sveta. Janja Garnbret, čudežna deklica plezanja, gre v tej sezoni po principu prišla, videla, zmagala.

Smodiš: Z Dončićem in Nikolićem še agresivnejši in bolj konstantni

Športni direktor košarkarske reprezentance Matjaž Smodiš je kot najbolj pozitivno stvar kvalifikacij za EP navedel mlade igralce, ki so dokazali, da Slovenija še vedno ima košarkarski potencial.

Tamše ne "jamra", ampak želi čim prej v zmagovite tirnice

"Naredili bomo vse, da sezono odpremo z dobrim rezultatom," pred uvodno sobotno tekmo Lige prvakov proti Zagrebu napoveduje trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Branko Tamše.

Tudi župan Janković pripomogel, da je ostala v Ljubljani

" Če katera od igralk pozabi na svojo nalogo, imamo prašička in zbiramo kovanc e," nam kapetanka Krima Miša Marinček razlaga skrivnosti iz zakulisja.

Muriel Barbery: Če ohranimo in delimo domišljijo, bi morda lahko bili srečni

"Pogosto pravim, da ne razumem, kaj naj bi bile slabe strani uspeha. Poglejte: lahko sem pustila službo, dovolj sem preskrbljena, da pišem zgolj za dušo, ne za denar."

Poglobljeno

Foto: Indija nič več turistična oaza za nadomestno materinstvo

Industrija se iz Indije že seli v Kambodžo

Indija, država z najbolj razvitim turizmom nadomestnega materinstva na svetu, bi temu dobičkonosnemu poslu, ko ženska paru, istospolno usmerjenemu ali tistemu, ki ne more imeti otrok, rodi otroka, ...

Kaliningrad, nesojeni ruski Hongkong, umira na obroke

Kaliningrad, ruska eksklava ob Baltskem morju, je svoj čas veljal za ruski odgovor Hongkongu - no, vsaj nekoč naj bi to postal, so upali.

Izkupiček 19. FSF-ja: dobro leto za slovenski film

Letošnji Festival slovenskega filma, ki se je pretekli konec tedna sklenil na Obali, je minil brez večjih pretresov in škandalov, ki so zaznamovali nekatere prejšnje izvedbe.

Se lahko oskarji česa naučijo od vključujoče podelitve emmyjev?

Osem mesecev po tem, ko je ameriška Akademija že drugo leto zapored za vse igralske kategorije oskarjev nominirala zgolj belopolte igralce, je podelitev emmyjev poslala drugačno sporočilo: nagradili ...

Ali je pod podobo sv. Marije Magdalene skrit portret Primičeve Julije?

V Dolenjskem muzeju so ob zaznamovanju 200-letnice rojstva Primičeve Julije, muze našega največjega poeta Franceta Prešerna, predstavili njen domnevno tretji portret, ki je postal del stalne zbirke ...

Je strah pred cepljenjem lahko nevaren za javno zdravje?

Na ministrstvu za zdravje opažajo, da je precepljenost v nekaterih regijah nevarno nizka, inšpekcija pa je lani zaznala največ primerov poskusov opuščanja cepljenja v zadnjih petih letih.

Ali sta slovensko meso in mleko res „izbrane kakovosti“?

Ministrstvo za kmetijstvo je avgusta uvedlo nacionalno shema kakovosti "Izbrana kakovost" za goveje meso, perutnino in mleko, slovenski pridelovalci pa želijo enake označbe tudi za svinjsko meso in ...

"Lubadar nam je dal znak, da moramo prevetriti sistem"

Če zboli žival, se nihče ne pritoži, ko mu žival odvzamejo in opravijo prisilni zakol, "pri hosti pa tega ni".

Rosvita Pesek: France Bučar "velik duh", prepričan Evropejec in kristjan

V mozaik slovenske osamosvojitve je France Bučar vstavil enega pomembnejših kamenčkov, je v klepetalnici MMC-ja dejala Rosvita Pesek, zgodovinarka, TV-voditeljica in avtorica biografije.

Zemlja dobiva drugo vesoljsko postajo, kitajsko Nebeško palačo

Kitajska je v nebo poslala vesoljsko postajo Tiangong-2. Ker je izločena iz sodelovanja pri Mednarodni vesoljski postaji, zdaj sama razvija lastne orbitalne kapacitete za posadko.

Sedenje med himno: dobrohoten protest ali izraz nespoštovanja?

V ZDA se je razmahnilo klečanje oziroma sedenje profesionalnih športnikov med igranjem ameriške himne pred začetkom tekem in dvignilo veliko prahu med podporniki in nasprotniki.

Nogometni klub FC Koper preiskujejo kriminalisti

Razkrivamo, da so koprski kriminalisti včeraj skoraj štiri ure opravljali razgovore na sedežu koprskega nogometnega kluba na Bonifiki.

Ali je bil avtogol Kopra za Maribor upravičeno razveljavljen?

Prva liga je vstopila v drugo četrtino nogometnega prvenstva, kjer pa septembra bolj kot zmagoviti niz vodilnega dvojca Olimpija - Maribor dvigujejo prah sodniške odločitve.

Poškodba Janka dodatna voda na Šporarjev mlin

Švicarska liga v zadnjih mesecih ni v ospredju zanimanja slovenskih ljubiteljev nogometa, a to se utegne hitro spremeniti. Andraž Šporar je v sredo drugič zaigral v Super ligi in takoj opozoril nase.

Mnenje

Filmska recenzija: Dojenček Bridget Jones

Postarala se je kot dobro vino (ki ga še vedno rada pije)

Bridget Jones, kultna junakinja, ki so ji številni očitali, da je s svojim konstantnim iskanjem ljubezni "slab zgled feminizma", dvajset let pozneje dokazuje ravno nasprotno.

Genialnost: o filmu Miles Davis

Plesalka Frances Taylor, prva žena velikana džezovskega trobentanja Milesa Davisa, je pred leti povedala, da je njegova genialnost v njegovi glasbi, ne pa v njegovi podobi.

Leonce in Lena v MGL -ju: Avtomatiziran svet brez empatije

Mateja Koležnik se je Büchnerjeve satirične malomeščanske igre lotila s premišljenim konceptom, ki skozi minimalizem vodi v skoraj nadrealen svet, če le ne bi ta tako boleče opominjal na sodobnost.

Pogled z gradu

Voditelji evropske sedemindvajseterice so se v petek zaprli na grad in razmišljali o tem, kako Evropsko unijo in njene politične elite približati volivcem, državljanom, vam.

Kje je Mourinho izgubil zmagovalno auro?

Komaj dober mesec je za nogometaši v angleški Premier League, prva razmerja pa so že lepo postavljena. Sezona 2016/2017 je nedvomno sezona trenerjev.

Sproščeno

Foto: Skandinavsko oblikovanje po slovensko

Intervju z direktorico podjetja Wilsonic Design Nino Mihovec

Mlada znamka Ooh Noo iz Trzina, ki oblikuje otroške igrače in tekstil v skandinavskem stilu, je svojevrsten fenomen; v Sloveniji je neznanka, v tujini veliko manj, na Instagramu ima kar 42.000 ...

Foto: "Naši kosi se v Sloveniji prodajajo, a ne dovolj, da bi nam omogočili razvoj"

Slovenska pohištvena podjetja v želji po preživetju iščejo poti, kako vstopiti na tuje trge. Ena teh je sejem 100 % Design v Londonu, ki je nekaterim že omogočil preboj.

Foto: Zoran Garevski pustil ne(s)končno neizbrisljiv pečat v slovenski modi

"Tankočutnost, prefinjenost, eleganca in večnost."

Foto: Kartonska embalaža za jajca kot modni dodatki, zakaj pa ne?

Z revijami ZOOFA, Tina Gorkič, MiroMisljen in EBER krznarstvo se je začel Ljubljanski teden mode, ki prinaša novost: oblikovalci niso omejeni s sezono oziroma kolekcijo, ki jo želijo predstaviti.

Deset let Parka vojaške zgodovine ali zakaj je turizem v Pivki mogoč

“Recimo, da se veliki fantje grejo malo dražje igre,” mi na vprašanje - zakaj se zdravorazumski odrasli ljudje oblačijo v vojaške kostume - odvrne Tomaž.

Italijani med "svoje" najboljše vinske kleti uvrstili tudi štiri slovenske

Italijanski vodič Slow Wine, ki deluje v sklopu gibanja za promocijo lokalnih izdelkov in kulinarike Slow Food, je v svojo najnovejšo izdajo za leto 2017 med najboljše vinske kleti prvič uvrstil ...

Clintonova cesta: najsrhljivejša cesta v ZDA

Opolnoči vrzite kovanec čez most na Clintonovo cesto (Clinton Road), takoj za "mrtvečevim ovinkom". Poslušajte, kako pljuskne v Clintonov potok, ki teče pod njim.

Vinski festival presežkov: bordojci, šampanjci, zamejski velikani ...

Bordojski chateauji Pontet-Canet in Smith Haut Lafitte, šampanjski hiši Pol Roger in Ruinart, najprestižnejši italijanski mehurčki Ferrari, kalifornijci in novozelandci pa zamejski velikani, kot sta ...

Foto: Zgodovina se ponavlja - Jan Plestenjak v razprodanih Križankah

"Hvala lepa, Križanke. Ne morem verjeti, da je tako hitro minilo," je po dobrih dveh urah koncertiranja v zavetju razprodanega Plečnikovega ponosa vzkliknil Jan Plestenjak, obdan s simfoniki.

Foto: Prismojeni ... ne, ne ... nori profesorji bluesa v Križankah

Nekateri izvajalci potrebujejo deset let, drugi še več, Prismojeni profesorji bluesa pa so Križanke zavzeli dobrih šest let po ustanovitvi in slabe tri leta za tem, ko so postali prva atrakcija ...

Posebna izdaja

Dolgotrajna skrajna debelost lahko življenje skrajša do 20 let
Podkast Številke (71)
Alzheimerjeva bolezen močno okrni življenje bolnika
V Sloveniji okoli 30.000 bolnikov z demenco
Posvojite žival: muca Živa, rešena s ceste, išče topel dom
Galerija živali, ki čakajo na novega skrbnika
Doctors: Access to medical cannabis via pharmacies

7D na 4D

Proslava ob 69. obletnici priključitve Primorske k matični domovini, prenos iz Postojne
Turizem in terorizem
Zgoraj brez: Lila Prap
Radio GA - GA

Sledite nam

MMC
MMC NOVICE
MMC SVET
MMC Kultura
 
MMC Zabava
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si