Ogled časopisa na spletu. Prijava na #MMCteden.
17.6.-23.6.2017

1na1

Kek: Uspeh prinaša le lastna pot in ne kopiranje

Intervju s trenerjem, ki je z Rijeko osvojil dvojno krono

Sladko, a kratko je bilo slavje Rijeke po dvojni kroni. Arhitekt uspeha Matjaž Kek je svoje varovance pripeljal na priprave v Kranjsko Goro, kjer si je vzel nekaj časa tudi za našo televizijo.

"Grška logika je takšna: zakaj bi kaj delali, saj nam bodo dali denar"

"Zmagovalke grške dolžniške krize so nemške in svetovne banke, ki so dobile oziroma dobivajo poplačana posojila. Zato so tudi pritiski, da se dolg Grčiji ne odpiše, tako močni," meni Boštjan Udovič.

"Mladi odlašajo z obveznostmi, potem pa ugotovijo, da prekarnost ni fina"

"Mladi so v slabem položaju, diskutirajo že o tem, da bi se podjetništvo kot predmet uvedlo v osnovne šole, slišati pa je tudi še bolj divje ideje, da bi zadevo vtaknili že v vrtce," je dejal Črt ...

Sašo Papp od radijca do vinskega promotorja

Čeprav je vinskih festivalov in sejmov pri nas že toliko, da se zdi, da včasih vinarji več vina stočijo, kot ga prodajo, pa se nam konec tedna obeta še eden.

Stolček Mushy: Če otrok že mora sedeti, naj sedi aktivno

Otrokom v nobenem primeru ne bi smeli kupovati udobnih stolov, saj takrat mišice spijo, namesto da bi se krepile in omogočale trdnejšo oporo hrbtenici." To vsem staršem in skrbnikom na srce polaga ...

Karoli in Šalehar, "laboda iz Zavoda", vas vabita na prepevanje živook

Na Valu 202 so komaj končali s prazničnim tednom, v katerem so proslavili 45 let svojega delovanja, že so z mislimi pri naslednjih projektih. Poletna meseca bodo zaznamovali s Poletjem v dvoje.

Poglobljeno

"Če bi dobro poznali svojo zgodovino, bi več govorili o velikih ljudeh"

Pogovor z ddr. Natašo Golob o prvih tiskanih knjigah

Umetnostna zgodovinarka in kodikologinja ddr. Nataša Golob večji del dolge kariere posveča knjižnim spomenikom.

Življenje na podeželju v BiH-u: lepe vasi (lepo) umirajo

" Oprosti, ampak pri sosedih smo balirali seno. Sem zaslužil 10 mark, zdaj moramo pa razmisliti, ali jih bomo porabili za hrano, zdravila ali kaj drugega ," mi ob stisku roke pojasni moški v poznih ...

Padec precepljenosti: Kazenski pregon je mogoč, a zdravniki so do represije zadržani

Upadanje precepljenosti pod 95 odstotkov, ki še zagotavljajo kolektivno varnost, skrbi medicinsko stroko, a spopadanje s komunikacijo pri dvomu o učinkovitosti cepljenja odpira številna vprašanja.

Po svetu mikrozavarovanja rešujejo revne, pri nas previsok standard, pravijo zavarovalnice

Mikrozavarovanja se v zadnjem času kažejo kot ena od možnosti, da bi zavarovalni proizvodi bolje dosegli socialno šibkejše sloje.

Foto: Zlomljeno krilo - ko trčita letali in izbruhne pekel

Kako so pripravljeni pristojni organi v primeru, da bi se zaleteli dve letali, vojaško in civilno?

Bo Ljubljana dobila Plečnikovo, Džamijsko in Žabjo ulico?

Komisija za poimenovanje naselij in ulic Mestne občine Ljubljana je v javno razpravo dala osnutek odloka o določitvi imen ulic, s katerim bi Ljubljana med drugim dobila tri nove ulice: Plečnikovo, ...

Bo Ljubljana dobila Plečnikovo, Džamijsko in Žabjo ulico?

Komisija za poimenovanje naselij in ulic Mestne občine Ljubljana je v javno razpravo dala osnutek odloka o določitvi imen ulic, s katerim bi Ljubljana med drugim dobila tri nove ulice: Plečnikovo, ...

Na testu: Legenda se vrača (v barvah) - Nokia 3310 (2017)

Pred 17 leti je Nokia na trg poslala zdaj že legendarni mobilni telefon 3310, ki se zdaj vrača na trg v novi preobleki.

Ali bo zdravstvena reforma zavrla množično oglaševanje tujih zdravstvenih storitev?

Novela zakona o zdravniški dejavnosti bo urejala tudi oglaševanje zdravstvenih storitev.

So(n)čne marelice s Planine v boj s poceni sadjem s črnega trga

Te dni je sezona marelic na vrhuncu. Ena najbolj poznanih vasic, kjer raste največ tega oranžno-zlatega sadeža, je Planina nad Ajdovščino. Z letino so zadovoljni, saj so ušli majski pozebi.

Bodo najstarejšega človeškega prednika našli v Bolgariji?

Pred sedmimi milijoni let so bila današnja koruzna in sončnic polna polja v južni Bolgariji podobna afriški savani, kjer se potikajo gazele in žirafe. So novi dokazi o izvoru človeka skriti prav tam?

Od čaja do igrač - v trgovino po sad dela novodobnega suženjstva

V teh dneh so britanski supermarketi pospešeno umikali s polic določene znamke pakirane govedine, potem ko je prišlo na dan, da bi bili izdelki lahko povezani s suženjskim delom v Braziliji, od ...

Kaj storiti, ko smo udeleženi v prometni nesreči doma ali v tujini?

Prihaja poletje. Z njim se bo na naših cestah povečal promet, predvsem pa raznovrstnost prometnih udeležencev, saj bo prišlo veliko tujih turistov.

Počitnice so pred vrati - odriniti na pot proti morju v petek ali v soboto?

Vsako leto pomeni začetek počitnic pobeg številnih družin z avtomobili v obmorske turistične kraje. To pa ustvarja tudi kolone razgrete pločevine na cestah.

Zanimivi tekmi dodatno začinile videoanalize

Drugi tekmovalni dan na Pokalu konfederacij je postregel z veliko zanimivejšim srečanjem, kot je bil uvodni med Rusijo in Novo Zelandijo.

Mnenje

Išče se ženska

Kolumna Tanje Starič

Če sodimo po raziskavah javnega mnenja, se razmerja v slovenski politiki skorajda ne spreminjajo.

Po Kohlu

Vedno ko se poslovi nekdo, ki je v svojem življenju storil nekaj pomembnega, velikega, daljnosežnega, dobrega, se vprašamo, kdo je danes tisti, čigar modrost bodo/bomo čez desetletja cenili.

Opravičilo Ljubljani

V svoji prvi kolumni na tem portalu sem malo potarnal nad svojo vasjo in bil zato okregan od Turizma Ljubljana. Kljub tem še vedno mislim, da sem pravilno ocenil stanje naše prestolnice.

Sproščeno

Foto: Poletni poklon mojstru, očetu dobre glasbe, Jožetu Privšku

MMC na koncertu Poletna noč

"Oče dobre glasbe in oče dobrih pevcev" je s koncertom Poletna noč prejel nov poklon. Obiskovalci pa so sredi Kongresnega trga dobili še en vpogled v osebnost in delo mojstra Jožeta Privška.

Foto: Vroče festivalsko poletje pri nas - od Geldofa do Mansona

MetalDays, Punk Rock Holiday, Lent, Gora Rocka, Pivo in cvetje, Overjam Reggae Festival, MotörCity, Urbano dejanje in Festival urbane kulture so najbolj odmevne festivalske postojanke letošnjega ...

Foto in video: Dežela belih brez v znamenju zelenega Jurija

V Črnomlju se je začel najstarejši slovenski folklorni festival - že 54. Jurjevanje v Beli krajini, ki se letos poteguje tudi za naziv prva slovenska prireditev brez odpadkov.

Brodka: Slovenec zvaril prvo žganje iz zavrženega kruha

tem času pa pridobiva kakovost in razvija svoj edinstven okus. "Brodka ni vodka" Kot poudarja, naj nas ime ne zavede – brodka ni vodka.

Foto: Pohajkovanje po Radečah, kjer je vse posvečeno Savi

V Radečah je te dni vse v znamenju splavarjev oziroma splavarstva, ki ima v občini dolgo tradicijo, zadnja leta pa ga domačini tudi turistično vse bolj izkoriščajo.

Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu

Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.

Joker Out: mladi upi, ki so zmagali na četrti Špil ligi

Joker Out so se z zmago v ligi dijaških skupin Špil liga pridružili preteklim zmagovalcem Infected, StillOut in Koala Voice.

Posebna izdaja

Joker Out: mladi upi, ki so zmagali na četrti Špil ligi
Magnifico nastopil kot gost presenečenja
Jezikovni spletovalec: Od kod so se vzele besede kodrlajsast, vetrogončič ali piskrovez?
Huda muha ima dejansko nekaj opraviti s hudomušnostjo; slepomišenje pa z igro, v kateri eden od igralcev z zavezanimi očmi lovi in prepoznava druge
Slovenci smo vedno starejši, a bogatejši
Statistična primerjava z letom 1991
Hot festival summer - from Geldof to Manson
Festival summer in Slovenia

7D na 4D

Arbitraža, 1. del
Gašper Tič: In memoriam
Potapljanje na dih jemajoče globine
Toplovod

Sledite nam

MMC
MMC Kultura
MMC Zabava
 
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si